Skocz do zawartości

Namaczanie platkow...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! :D

Mam pytanko jak powyzej.Czy namaczacie platki przed podaniem rybkom czy raczej nie?

Wiadomo,ze niektore granulaty trzeba namaczac ale jak to jest z platkami.

Moje sauloski chetniej jedza pokarm ktory opada na dno(granulki) niz ten,ktory unosi sie na powierzchni wody(platki).

Czasami niejedza wszystkiego(platki) a pokarm granulowany znika moment.Dzisiaj sprobowalem z tym namaczaniem i platki zniknely momentalnie,nic niezostalo(nawet niezdazylo dotknac dna).

Czytalem na jakims forum(chyba Tanganiki) ze jak ryby lapia pokarm z powierzchni to lapia go razem z powietrzem i moga miec jakies wzdecia i jakies tam... :?:

Chcialbym poznac Wasze zdanie na ten temat.Co o tym myslicie?

Opublikowano

Może nie trzeba ale można jak komuś pasuje (no chyba że nie wskazana jak pokarmy Dainichi ale to inna bajka i nie platki).

Moje ryby też bardziej preferują opadający pokarm ale jak je z jeden dzień przygłodzę to wtedy z powierzchni nawet im smakuje (aż w pokrywę czasami uderzają)

Opublikowano
Chrupki w rodzaju Hikari excell to na pewno ale płatków nie trzeba
Dzieci, nie powtarzajcie tego w domach :wink: Ja żadnego pokarmu nie moczę, ekcella moje ryby wsuwają na sucho :mrgreen: Takie hardkory z nich.
Opublikowano

Czytalem na jakims forum(chyba Tanganiki) ze jak ryby lapia pokarm z powierzchni to lapia go razem z powietrzem i moga miec jakies wzdecia i jakies tam... :?:

Mogłeś tam takie rzeczy wyczytać bo dotyczy to głównie frontos z odłowu.

Może u Ciebie ryby boją się podpływać pod powierzchnię wody i dlatego nie biorą pokarmu z lustra wody.

Opublikowano

Mogłeś tam takie rzeczy wyczytać bo dotyczy to głównie frontos z odłowu.

Może u Ciebie ryby boją się podpływać pod powierzchnię wody i dlatego nie biorą pokarmu z lustra wody.

Nie to,ze sie boja ale jakos bardziej preferuje opadajacy pokarm.Z powierzchni tez zjadaja,ale niezawsze wszystko i nieraz mi to tak plywa.Chyba musze je czasami poglodzic albo dac mniej pokarmu jak napisal Kunta.

A co do tej Tanganiki to masz Miras pewnie racje,ze to chodzilo o frontosy :wink: