freelanc3r Opublikowano 11 Grudnia 2009 #1 Opublikowano 11 Grudnia 2009 witam wyjscia mam 2: zmieniam obsade w najblizszym czasie lub kupie wymarzone drugie akwa (375L) co bym chcial hodowac - Auratus - Demasoni - Hongi - Elongatus/Acei/? czy jakies z tych 3 gatunkow da rade upchnac do 325L (130x50), czy jest to niewykonalne? ewentualnie czy w ogole te 4 gatunki dadza rade w 375L? wydaje mi sie ze "troszke" ryzykowna obsada ale czekam na zdanie ekspertow
elozox Opublikowano 12 Grudnia 2009 #2 Opublikowano 12 Grudnia 2009 Nie jestem ekspertem ale hoduje podobne gatunki w 300l-kontrolowane przerybienie i narazie jest spokojnie 1x4 haremy proponuje ja mam elongatus,auratus red i demasoni, a 3 gatunkowe w Twoim 130cm moim zdaniem spokojnie auratus demason i hongi. pozdrawiam
sabotage Opublikowano 12 Grudnia 2009 #3 Opublikowano 12 Grudnia 2009 Dało by radę. W tym układzie IMO auratus (pomijając upodobania troficzne) i elongatus, mogą sprawiać największe problemy wychowawcze. Demasoni w tłoku zatracają swoje mordercze (wg niektórych) zapędy. W 375 może to wyjść. Dla mnie 3 gatunki z tych, które wybrałeś to max. ja bym brał demasoni, acei i hongi.
Rekomendowane odpowiedzi