Vanye Opublikowano 19 Listopada 2009 #1 Opublikowano 19 Listopada 2009 Tak jak w tytule. Zastanawiam się które rybcie (Saulosi czy Johannii) dodać do Maingano. Które z tych dwóch będą lepiej się dogadywaly. Pokarmowo wszystko pasuje ale słyszałem opinie o Saulosi że nie lubią wszystkiego co jest niebieskie i w paski. Możecie mi tez powiedziec jak z dostepnością tych ryb (jakością). Wiem że oba gatunki w sprzedaży są. Z góry dzięki za opinie. Docelowo jesli będzie miejsce chciałbym jako trzeci gatunek wpuścić kilka rdzawych. Zbiornik 240l, dużo skał i piasku.
Perez666 Opublikowano 19 Listopada 2009 #2 Opublikowano 19 Listopada 2009 bardziej saulosi,gdy johanii podrośnie to jest z niego niezły bandzior , ewentualnie jak chcesz coś z żółtego to Metriaclima msobo.
bartex Opublikowano 19 Listopada 2009 #3 Opublikowano 19 Listopada 2009 polecam saulosi mam taki zestaw z maingano i się super prezentują, tylko maingano się tłuką non stop a johannii będzie dominował w zbiorniku
Vanye Opublikowano 19 Listopada 2009 Autor #4 Opublikowano 19 Listopada 2009 Dzięki za odpowiedź. Będzie w takim razie Saulosi. Obawiałem się właśnie tej dominacji u Johannii.
MalawiHobby Opublikowano 19 Listopada 2009 #5 Opublikowano 19 Listopada 2009 Saulosi Nie polecam trzymania dwóch melanochromisów w jednym akwarium
Rekomendowane odpowiedzi