Skocz do zawartości

Sciaenochromis fryeri

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy możecie mi powiedzieć czy jest jakaś różnica w nazewnictwie Sciaenochromis fryeri a Sciaenochromis fryeri (ahli) jeśli tak to powiedzcie mi czym te ryby się różnią.

Opublikowano
Czy możecie mi powiedzieć czy jest jakaś różnica w nazewnictwie Sciaenochromis fryeri a Sciaenochromis fryeri (ahli) jeśli tak to powiedzcie mi czym te ryby się różnią.

Nie wiem, o co dokladnie szulo pytasz, ale..

Sciaenochromis fryeri to zupelnie inny gatunek nizleli ahli. Roznia sie ubarwieniem, a dokladniej ubarwieniem glowy samcow. Chyba, ze chodzi Ci o cos innego :)

możnaby jeszcze rozwinąć pytanie - czym się różni Sciaenochromis fryeri od Sciaenochromis fryeri iceberg ??

To po prostu "odmiany" barwne. Ten Sciaenochromis wystepuje jeszcze pod kilkoma innymi nazwami handlowymi.

Opublikowano

Chodziło mi dokładnie o to czy te nazwy to ta sama ryba czy dwa rożne gatunki. Sciaenochromis fryeri z tego wszystkiego jest najładniejszy

Opublikowano

S.fryeri jest naprawde piekna i drapiezna rybka.Jest tez nazywana Electric Blue ze wzgledu na piekny i polyskujacy niebieski kolor.Wydaje mi sie,ze raczej w sklepach akwarystycznych to przewaznie maja S.fryeri pod roznymi nazwami a tak naprawde to jest wlasnie S.fryeri a S.ahli jest naprawde rzadko spotykane.

Opublikowano
To po prostu "odmiany" barwne. Ten Sciaenochromis wystepuje jeszcze pod kilkoma innymi nazwami handlowymi.

tego to się sam domyśliłem :idea: tylko czym się różnią na pierwszy rzut oka :?: bo jak patrzę na fotki w necie to specjalnie nie widzę, chyba że oglądam złe foty :D

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.