Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kiedyś gotowałem kaszke z jajkiem do smaku parę kropel magi, wczoraj przesiałem wszystkie swoje płatki przez siatkę elewacyjną ,efekt dwie puszki po 1000 ml pełne miału. Czy można coś z tym zrobić czy do śmieci ?

Opublikowano
Kiedyś gotowałem kaszke z jajkiem do smaku parę kropel magi, wczoraj przesiałem wszystkie swoje płatki przez siatkę elewacyjną ,efekt dwie puszki po 1000 ml pełne miału. Czy można coś z tym zrobić czy do śmieci ?


Możesz pokombinować z:

- agar-agar (taka roślinna substancja żelująca),

- kaszką z jajkiem lub lanymi kluskami - jako dodatek,

- samym jajkiem,

- mixem warzywnym (np: brokuł, kalafior, groszek, - potraktuj blenderem, dodaj miał i substancję żelującą).

Powodzenia.

  • Dziękuję 1
Opublikowano
Możesz pokombinować z:

- agar-agar (taka roślinna substancja żelująca),

- kaszką z jajkiem lub lanymi kluskami - jako dodatek,

- samym jajkiem,

- mixem warzywnym (np: brokuł, kalafior, groszek, - potraktuj blenderem, dodaj miał i substancję żelującą).

Powodzenia.



Ten agar to lekka lipa, słabo żeluje.

Bez jajka nie wyobrażam sobie odchowania narybku. Dawno już znana jest dieta fosfolipidowa oparta na jajku które zawiera witaminy ,fosfor, potas, wapń i inne. Dzięki tym składnikom zmniejszamy prawdopodobieństwo wystąpienia deformacji. Wiele związków potrzebnych do budowy tkanek u ryb znajduje się w jajku np.: metionina, walina, lizyna, fenyloalanina.

Pisał o tym Antychowicz, Wolnicki.

Są też tacy co te ryby karmią chlebem

post-12774-14695728369351_thumb.jpg

  • Dziękuję 1
Opublikowano

Tylko nie szalej za bardzo ze szpinakiem. Szpinak zawiera duże ilości kwasu szczawiowego, który wiąże wapń i utrudnia jego wchłanianie, no chyba że podajesz go pyskom razem z serem ;).

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.


×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.