Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
ja bym ci polecił zrobić większe dziury do filtra wewnętrznego ja mam problem bo zrobiłem za małe i trochę te tło zwężył bo jest za grube struktura jest ok po nałożeniu CR będzie lepiej :D

niby dałem większe po 2 cm na bokach niż nominalnie więc może styknie. ale jeszcze raz sprawdzę przed malowaniem i przymierze.

Ja mam jeszcze jedno pytanie czy całość tła z każdej strony maluje się CRem ? czy tylko tam gdzie jest pianka ? czyli to co widzimy ?

Opublikowano

Ja bym zalecał nie 'tynkować' CRem tyłu tła - będzie wtedy lepiej przylegać do szyby, natomiast po otynkowaniu, to i przykleić silikonem tło do szyby może być trudno, bo od b. gładkich powierzchni CR potrafi się odrywać płatami (przynajmniej u mnie tak się stało w kilku miejscach na 'plecach' tła).

Opublikowano

Ogólny zarys tła mi się podoba, może być ciekawie. Jednak jego głębokość faktycznie jest duża i to jest problem. Zanim cokolwiek nałożysz na to tło dobrze się zastanów i pokombinuj, gdzie można coś obciąć.

Opublikowano

spokojnie napewno po włożeniu tła skoryguję je jeszcze a jeżeli chodzi o dziury do filtracji dla filtra wew to jest ich 5 ale są tak zrobione że nie za bardzo je widać a są duże bo nawet siatkę od drugiej strony wklejałem by ryby do tego komina nie wpływały.

Myślę że tło by nie straciło na swojej formie mógłbym poobcinać jeszcze o jakieś max 2cm w najgrubszych miejscach bo inaczej straci na formie

Opublikowano
a nieczystości przepuści ta siatka? :?

oczywiście oczka 7x7 mm wiec bez problemu. Dzisiaj się przygotowuję do malowania już tła trochę czasu wygospodarowałem i po pracy będzie malowanko CRem

Opublikowano

Thorn, a czemu nie chcesz, żeby ryby tam wpływały? u mnie w kominach świetnie się chowają np pobite osobniki, poza tym mają swobodę pływania. Wiesz, że jak pyszczakom się czegoś zabroni, to one zrobią wszystko, żeby i tak to zrobić :?: :mrgreen:

Opublikowano

he he no powiekszałem dzisiaj jeszcze odpływy z filtrów oraz cyrkulację więc dzisiaj chyba już będzie CRem malowanie bo już się nie mogę doczekać jak będę miał zrobione a już ponad tydzień patrzę na tło w piance i poprawiam coś cały czas i odcinam i odcinam. Ale myślę że efekt końcowy będzie mnie satysfakcjonował.

Także pomierzyłem jeszcze raz tło i myślę że wpasuje się idealnie teraz.