lukaszra Opublikowano 18 Sierpnia 2009 #1 Opublikowano 18 Sierpnia 2009 powiedzcie prosze czy to ze praktycznie caly czas samiec saulosi gania wszystkie samice po koleji jest rzecza normalna ?? nie powinno byc chwile spokoju ? bo u mnie spokoju jest srednio 15 secund i 5sec gonitwy i tak w kolo dzis wpuscilem 2 samca i jest jeszcze gorzej pewnie to przez nowego osobnika bo w sumie jego najbardziej gania ale wczesniej bylo tak jak pisalem powyzej ,,, help ,,, pozdrowki dzieki
lukaszra Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Autor #3 Opublikowano 18 Sierpnia 2009 okejo w takim razie jestem spokojny dzieki bdzo
yaro Opublikowano 18 Sierpnia 2009 #4 Opublikowano 18 Sierpnia 2009 no nie wiem czy dla tego drugego samca będzie tak spoko. Do tej pory samiec ganiał samice, których było więcej, teraz zagina parol na jedynego samca - a to już raczej czarno widzę.
lukaszra Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Autor #5 Opublikowano 18 Sierpnia 2009 zaczyna sie barwic jeszce jeden wiec w sumie na 2 kolejne wiec pewnie bedzie okejo
kunta Opublikowano 18 Sierpnia 2009 #6 Opublikowano 18 Sierpnia 2009 No to kamera albo inny jakiś aparat do uwiecznienia walk. Może któryś z "nowych" postawi się Alfie i może być naprawdę ciekawe widowisko (u mnie trwało jakieś 4 godziny "zwarć" po około 5-7 minut. Niesamowite. I co najlepsze żaden nie ucierpiał....
pudziok Opublikowano 19 Sierpnia 2009 #7 Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Dodatkowy samiec w daje jeszcze jeden plus-dominujący samiec jest cały czas wybarwiony w pełnej palecie barw Z tego co jeszcze zauważyłem to samce są bardziej wytrzymałe od samic jeśli chodzi o zbieranie manta od dominatora
Rekomendowane odpowiedzi