Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

temat jak tako popularny ale jednak prosze was o pomoc

mam akwa 325L, pracuja 2 filtry zew: JBL e700 i e1500

e1500 jest mechaniorem, e700 jest biologiem

parametry mam super wiec biolog dawal rade

problem w mechaniku ktory cos nie daje rady z kupami

i niestety/stety e1500 idzie na biologa, e700 do szafy i chce dokupic jakis dobry filtr wew.

co mozecie polecic? chce by dobrze sprzatal, dalo sie go sensownie ukryc, oraz by cena byla jak najnizsza :)

myslalem nad WEIPRO ale nie wiem ktory do takiego akwa (130x50x50)

lub jakims RESUN

lub to co niektorzsy polecaja czyli jakas glowice (chociaz tutaj sie wacham bo to jednak gorzej wyglada, ale jest duzo tansze)

prosze o za i przeciw oraz podanie dokladnej nazwy, a co do glowicy to odrazu jaka gabke na to.

z gory dzieki :)

Opublikowano

Ilu użytkowników tyle będziesz miał odpowiedzi.Jak to się przyjeło to każdy chwali swoje,no ale tak to jest. :)

Ja w swojej starej 300-setce miałem weipro tc-3500,i doszło do tego że pracuje też w nowej 500-setce,do tej pory na niego nie żale się :!: Jeśli zaś chodzi o głowice to atman at-203 z gąbką nr5.Mógłbyś też pomyśleć o chinczyku resun sp-3800 L.Też go używam lecz zamiast orginalnych koszy założyłem kosz od szuta 100.Też na niego nie psioczę.

Gąbka do atmana 203 http://www.holenderskie.nazwa.pl/index. ... -rozmiar-5

Opublikowano

Ukryjesz go za większą skałką,nie widzę problemu.A jeśli chodzi o wir w akwa to powiem tak....

Masz baniak 300L,ponad 100cm długi,więc powinno Tobie zależeć na dobrej i wydajnej filtracji mechanicznej,aby były dobrze zbierane rybie odchody.Apoza tym atman ma możliwość skręcenia przepływu w razie czego.Nie sądze jednak abyś musiał to robić.Jeśli chodzi jeszcze o ukrycie atmana to zobacz to zdjęcie.Starałem ukryc tutaj weipro tc-3500 i resuna sp-3800L.

post-8237-14695712217102_thumb.jpg

Opublikowano

no to w takim razie kupie chyba tego atmana

mam 1 wyzsza skalke to sie za nia ukryje jakos... przynajmniej ta wstretna gabke

myslalem ogolnei ze atman mnie wyjdzie tanio ale coz :)

i dzieki wielkie za pomoc