jakie rośliny do malawi?? anubias, vallisneria i co jeszcze?
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Przez AGAT · Opublikowano
Jak pisałem - akwarium dojrzewa. Wszystko zostaje jako pokarm dla nowego pokolenia -
Przez Tomasz78 · Opublikowano
Jak wjadą pyszczaki to większość roślin będzie tak pływała. -
Przez ziemniak · Opublikowano
Bardzo ładne, nie podobają się mi jedynie rośliny pływające na powierzchni. -
To teraz musisz wszystko wyłowić... Chyba że to żywy pokarm dla pyszczków... -
Przez AGAT · Opublikowano
Akwarium dojrzewa - od przyszłego tygodnia rozpoczynam zarybianie -
Przez Bartek_De · Opublikowano
...i do tego jeśli "hodowla" opisuje je jako F2 to omijaj taką "hodowlę" szerokim łukiem. @gregotsw Bystrzyca to nie hodowla, to zwykły handlarz vel szeroko pojęty sklep/hurtownia akwarystyczna. Znam go, mam blisko. Jeśli u niego bywasz, zapytaj czy mógłby Ci pokazać hodowlę pyszczaków. -
Ten hongi co pokazałeś na zdjęciu to jest hongi sweden, super red top - odmiana hodowlana sztucznie stworzona nie występująca w jeziorze. Tak wygląda naturalny hongi https://www.malawi.si/Malawi/Mbuna/Labidochromis/Labidochromis sp. 'hongi'/index.html Jak chcesz czerwień to polecam metriaclima estherae red red gdzie samice są pomarańczowe a u hongi będą brązowe. -
Przez gregotsw · Opublikowano
Nie skupiam się specjalnie nad tym by mieszać z różnych źródeł (typu wycieczka na 500km po dwie ryby), ale jak jest taka możliwość to uważam że jest to korzystne. Zwłaszcza jak widzę gdzieś jakieś hodowle z dostępnymi F2. Mam jedną hodowlę w odległości 50km(Bystrzyca) i drugą 80km(Żory). Obie z dobrymi opiniami. Aktualnie wpadł mi w oko Hongi Red Top, brakuje mi trochę czerwieni w obsadzie a to jeden z niewielu mbuna z dosyć wyraźną czerwienią. Podmienił bym kilka rdzawych na te Hongi. PS: Uwielbiam te akwarium i ten biotop, wszystkie ryby zdrowe... A obsługa dzięki łatwym systemowi podmian bajka, akwarium prawie bezobsługowe, takie jak planowałem.. -
Przez Vrzechu · Opublikowano
Cześć, Jak w tytule, chętnie zakupię dorosłego samca Dimidiochromis Strigatus lub dorosłą samicę Protomelasa Mbenji Thick Lips -
Przez duch · Opublikowano
Ja już nie chce was tu męczyć i zanudzać wam ale jak zakręciłem ten Xtender i filtr chodzi na full przepustowości to znów zaczął hałasować. Niewiem, nie mam sił... Narazie musi zostać ten pierdziołek. Temat do zamknięcia.
-
-
Tematy
-
Grafiki
Rekomendowane odpowiedzi