Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zostaw tak jak masz czyli 2 na 5 czy 3 na 4 to i tak zapewne na pewien czas bo docelowo zostanie 1 samiec a więc w najgorszym razie będziesz miał 1 na 4 a ile zabawy po drodze ;). Daj rybą szanse na pokazanie swojego ja i sobie na obserwacje. Gdy zrobi się za gorąco redukuj pobite samce.

Opublikowano

Ja mam 3 samce i 6 samic od stycznia. Doradził mi tak, bardzo doświadczony hodowca (sprzedaje ryby w Polsce i za granicą). Powiedział, że tak agresja będzie się rozkładała na większą liczbę samców i miał rację.

Opublikowano
Ja mam 3 samce i 6 samic od stycznia. Doradził mi tak, bardzo doświadczony hodowca (sprzedaje ryby w Polsce i za granicą). Powiedział, że tak agresja będzie się rozkładała na większą liczbę samców i miał rację.

Niestety to nie jest reguła

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Na moje 22 ryby w 112 litrach to zdecydowanie za dużo.

Wg mnie poczekaj aż sytuacja się wykrystalizuje, zostaw 1 samca i wszystkie samice wtedy ewentualnie dokupuj.

Opublikowano

Tylko tych samic chyba najwięcej to będzie 2-3,ale nie inkubowały więc pewności nie ma,mogą być samcami.

Tylko nie wiem czy akurat później będą 5-6cm saulosi i czy będę miał możliwość kupna.

Więc zostawić 3-4samce i wtedy zakupić te 10sztuk 5-6cm?

Czy te 3-4 samce się nie zredukują?(pozostawione same w akwarium w takiej ilości?)

Opublikowano

Sorki,że post pod postem.

Jest chętny na 3samce,tylko czy poczekać z redukcją i wpuścić do obecnych 12sztuk,(ok 8-9samców),10sztuk 5-6cm z OKAZu,bo jak pisałem samiczek może być ok.3(max-ale żadna nie inkubowała,więc może samce?) z obecnych 12sztuk, czy już teraz powoli sprzedawać samce?

Teraz 3,za parę dni np.1 itd.

Jakie samce zostawić,planuję zostawić 3-4samce?

W pełni wybarwione(są 2) i dołożyć 2mniej wybarwione czy te teoretycznie słabsze,mniej wybarwione-a te wybarwione sprzedać?

Prosiłbym o rady,ponieważ niedługo powinienem mieć możliwość zakupu tych Saulosi i nie wiem jak najlepiej zrobić :?

• 2 tygodnie później...