Grass Opublikowano 23 Maja 2009 #1 Opublikowano 23 Maja 2009 Witam Zamierzam zacząć przygodę z pielęgnicami.Zakupiłem akwarium 160l (100x40x40) I prosiłbym o pomoc w ustaleniu obsady(gatunki pyszaczaków jakie posiada sklep zoologiczy w moim mieście) -Tropheus -Cyrtocara Morii -Julidocgromis Dickfeldi -Neolamprologus Leleupti -Demasoni -Majngano -Zebra Red Red -Lamb... Caeruleus -Pseudotropheus Socolofi -Pseudotropheus Lombardoi -Saulosi Akwarium może być 1 gatunkowe Proszę o podanie w jakich ilościach hodować wybrane gatunki. Z góry dziekuję za pomoc.
Siwy1973 Opublikowano 23 Maja 2009 #2 Opublikowano 23 Maja 2009 z wymienionych wyzej - saulosi jeden gatunek ,2 kolory
aarset Opublikowano 23 Maja 2009 #3 Opublikowano 23 Maja 2009 Jak wyżej. Kup 10szt i czekaj co z nich wyrośnie
yaro Opublikowano 23 Maja 2009 #4 Opublikowano 23 Maja 2009 parę innych rówież się nadaje byle by nie łączyć malawi z tanganiką.
Grass Opublikowano 23 Maja 2009 Autor #5 Opublikowano 23 Maja 2009 To mam jeszcze takie pytanie nie chce zakładać kolejnego posta pytanie dotyczy jaki zamontować w takim akwa filtry wew i zew.I pytanie zadane od kumpla czy w swoim 112l może trzymać tak jak napisał Siwy1973 saulosi jeden gatunek 2 kolory i jak tak to w jakich proporcjach
yaro Opublikowano 23 Maja 2009 #6 Opublikowano 23 Maja 2009 Dział obsada, więc jednak trzeba założyć nowy wątek - ewentualnie poczytać o filtracji i coś dla siebie wybrać - ja kocham eheimy. Co do obsady aarset już wszystko napisał.
Rekomendowane odpowiedzi