Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Według mnie jak najbardziej morzesz tylko pamiętaj aby wyszorować i sparzyć wrzątkiem. Ja miałem taki wapień muszlowy był tak samo brązowy i miał taką strukturę, wyczyściłem karcherem i jest jaśniutkie.

Opublikowano

wiem,wiem naszczeście nie kosztowało mnie to majątek..ma piaskowce ale białem i czerwone więc może się nie zgrać z tłem...

Opublikowano

Wapień to to nie jest napewno a czykolwiek nie dam sobie ręki uciąc. Pamietam kiedys czytałem watek o skałach i koledzy pisali aby nie wkładac do baniaka z metalicznymi i rdzawymi plamkami, a reszta hmm nawet wegiel wkładano do wody i nie reagowała. ja bym wsadził!!

Opublikowano

Ja bym nie wsadzał bo mi to wygląda na zbrylony żużel. Ale to moje zdanie :mrgreen: . Zresztą jest masa kamieni normalnych, które każdy potrafi rozróżnić (za grosze, są wszędzie dostępne).

Trochę nie rozumiem ludzi co cudują z różnymi dziwactwami a potem maja jakieś wątpliwości (wsadzić czy nie) trochę to dziwne nawet głupie.

Opublikowano

głupie nie głupie ale powiedziano mi że to skamielina lawy więc kupiłem bo chyba coś takiego można wkładać do baniaka ale skoro to jest kamień nie pewny to go wywale na ogródek i kupie nowe nie ma problemu....dzięki za pomoc

Opublikowano
Ja bym nie wsadzał bo mi to wygląda na zbrylony żużel.

Widzę że nie widziałeś nigdy żużlu panie Dominik. Hehe

Więc rozróżnianiami kilka rodzajów żużla:

żużel wielkopiecowy

żużel stalowniczy

żużel szybowy

żużel Thomasa - mineralny nawóz fosforowy

"żużel wulkaniczny - zastygnięta lawa wulkaniczny"

Dominiku o jaki rodzaj żużla Ci chodzi?

post-8455-14695712153781_thumb.jpeg

post-8455-14695712153875_thumb.jpg

Opublikowano
Widzę że nie widziałeś nigdy żużlu panie Dominik. Hehe

Więc rozróżnianiami kilka rodzajów żużla:

żużel wielkopiecowy

żużel stalowniczy

żużel szybowy

żużel Thomasa - mineralny nawóz fosforowy

"żużel wulkaniczny - zastygnięta lawa wulkaniczny"

Dominiku o jaki rodzaj żużla Ci chodzi?

Nie znam się na rodzajach żużlu bo nie muszę. Ale wiem na pewno że do szkła się kupuje znane sprawdzone kamienie a nie byle co a potem zadaje się pytania czy to się nadaje.