Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mi sie bardzo podoba co to za kamulce?? I gdzie takowe znalazles?? Swietny efekt takie duze i plaskie, do tego piaseczek jakis ciemniejszy masz, naprawde super.

A pisachu nie odsypuj, przy odmulaniu zawsze co nieco Ci ubedziewiec sie nie martw. A strefy beztlenowe to tylko gadka, ja przy kazdej podmiance reka cale dno wzruszam i nie ma zadnych stref.

Opublikowano

Kamienie to piaskowce, przynajmniej moja wiedza geograficzna mi to podpowiada ;D Leżały za domem, jeszcze z fundamentów domu z rozbiórki. Ogólnie na moich terenach, w ziemi dużo takich skał można znaleźć. Co widzę jakąś nową budowę, to po wykopywaniu ziemi pod fundamenty zostaje sterta takich kamyczków. U mnie jak widać są 2 odcienie i powstały one z 2 potężnych bloków - pierwszy ok. 50kg, który sam ociosałem i powstały te płaskie, o dużej powierzchni, drugi ponad 20kg, z którego jest ta większa skałka i troszkę mniejszych szczątków. Piasek rzeczny, faktycznie ciemniejszy o zróżnicowanej granulacji, przez co tworzą się takie ciekawe warstwy.

Póki co nie przynudzam, jak skończę i wpuszczę pyszczaki na 100% zdjęcia trafią do galerii.

Opublikowano

piaskowiec spoko, ale piasek z takimi kamyczkami przeszkadza troszkę pyskom, sam mam w piasku żwirek i nie jestem z tego zadowolony, wolał bym mieć czysty piach.