suchy Opublikowano 15 Listopada 2006 #1 Opublikowano 15 Listopada 2006 Witam forumowiczów szuakm wiadomości na temat pigmętów jakich można użyć do tła z zaprawy cementowej w moim baniaku. pozdrawiam
sisio Opublikowano 15 Listopada 2006 #2 Opublikowano 15 Listopada 2006 Można stosowań barwniki do cementu firmy Bayer - mają atest na kontakt z wodą pitną.
suchy Opublikowano 16 Listopada 2006 Autor #3 Opublikowano 16 Listopada 2006 Dzięki za odpowiedz, proszę zprecyzuj jakie dokładnie wybrać barwniki. Chodzi mi dokładnie o rodzaj , czy mają być to barwniki organiczne czy nieorganiczne, a może nie ma to wogóle znaczenia. Pozdrawiam.
sisio Opublikowano 16 Listopada 2006 #4 Opublikowano 16 Listopada 2006 Nie mam doświadczenia z barwnikami, interesowałem się tym bo chciałem sam zrobić. Kiedyś czytałem, że barwniki Bayer się nadają. Na starym forum kolega leeri pisał, że stosuje je z powodzeniem. Niestety starego forum już nie ma - udało mi się znaleźć ten wątek w archiwum Googla tu. I jeszcze uwaga, że nie należy stosować cementu w akwarium, ale zaprawy z atestem na kontakt z wodą pitną np. Ceresie CR65.
Rekomendowane odpowiedzi