bedeq Opublikowano 7 Kwietnia 2009 #1 Opublikowano 7 Kwietnia 2009 jaką obsade byśćie mi polecili nie chciałbym popełnic tu żadnego błedu, ile gatunków, jakie haremy podobają mi się: Pseudotropheus socolofi Pseudotropheus acei Labeotropheus trewavasae Labidochromis caeruleus "yellow" Cynotilapia afra labidochromis hongi Maylandia estherae 'red red' Pseudotropheus demasoni Maylandia Greshakei Pseudotropheus zebra Red-Blue
yaro Opublikowano 7 Kwietnia 2009 #2 Opublikowano 7 Kwietnia 2009 no to pojechałeś dobrze ze się pytasz, bo mógłbyś namieszać. Polecam ps. acei, Maylandia estherae 'red red, labidochromis hongi
bedeq Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Autor #3 Opublikowano 8 Kwietnia 2009 a jakie inne propozycje byscie mi polecili i czy mógłbym trzymac cztery gatunki i po ile rybek
bedeq Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Autor #4 Opublikowano 10 Kwietnia 2009 czy moge miec taką obsade A) Maylandia estherae 'red red' Labeotropheus trewavasae Labidochromis caeruleus "yellow" labidochromis hongi Ps. Demasoni Maylandia estherae 'red red' Pseudotropheus acei labidochromis hong C) Pseudotropheus socolofi Maylandia estherae 'red red' labidochromis hongi Cynotilapia afra Labidochromis caeruleus "yellow" i Maylandia estherae 'red red' bede miał za darmo co wy nato
sabotage Opublikowano 10 Kwietnia 2009 #5 Opublikowano 10 Kwietnia 2009 z w/w reszta odpada ze wzgledu na znaczne roznice zywieniowe np yellow-trewavasae, czy yellow-hongi
bedeq Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Autor #6 Opublikowano 10 Kwietnia 2009 a co mógłbym dodac do Labidochromis caeruleus "yellow" i Maylandia estherae 'red red'
kisor Opublikowano 17 Kwietnia 2009 #8 Opublikowano 17 Kwietnia 2009 a yellow i redred nie odpadają ze względu na różnice żywieniowe? redredy z aframi?
barthez2 Opublikowano 17 Kwietnia 2009 #9 Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Redy i afry z tego co wiem lubią mięska skubnąć lecz afry chyba bardziej.
szulo Opublikowano 17 Kwietnia 2009 #10 Opublikowano 17 Kwietnia 2009 czy moge miec taką obsade A) Maylandia estherae 'red red' Labeotropheus trewavasae Labidochromis caeruleus "yellow" labidochromis hongi Piszecie ze taka obsada nie może być a ja wam powiem że jakieś 3 lata temu miałem dokładnie taka obsade dokładnie w takim samym zbiorniku i ludzie z tego forum pomagali mi dobrac obsade. Teraz sie dowiaduje ze nie da rady. Trochę to dziwne bo ryby w tym zbiorniku plywały, rosły, rozmnażały sie i nigdy nie chorowały. Wiec jak dla mnie z doswiadczenia ci powiem że śmiało mozesz trzymac te ryby razem i nic się nie stanie. Mało tego mi sie tez bardzo podobały Acei i też ludzie na tym forum powiedzieli mi że to za duza ryba na zbiornik 375l a teraz widze ze juz można trzymać Acei w 375. Trochę tego nie rozumiem bo albo ryby zmieniły upodobania żywieniowe albo przez trzy lata jakoś mniejsze zaczeły rosnąć lub dobór obsady polega na strzelaniu losowym. Szkoda ze nie ma dostepu do starego forum bo bym powiedział i miał dowód na kto mi doradził taka obsadę.
Rekomendowane odpowiedzi