mobi Opublikowano 1 Kwietnia 2009 #1 Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Jak w temacie moim pysią bardzo smakuje kryl normalnie wciągają go nosem i teraz pytanie czy mogę go podawac co drugi dzień przy karmieniu dwa razy dziennie (codzinnie roślinki i np poniedziałek, środa, piątek i tak co drugi dzień jako drugi pokarm kryl) obsada mphanga i johanni.
mobi Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Autor #3 Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Wygląda jak takie małe 1 cm glisty przeźroczyste.
TROUT1975 Opublikowano 1 Kwietnia 2009 #4 Opublikowano 1 Kwietnia 2009 A może to wodzeń a nie kryl:)?
mobi Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Autor #5 Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Nie no kurde chyba kryl :? pisze na nim keage czy coś takiego, chyba że pomyliłem opakowania sprawdze dzisiaj dla pewności i jutro napisze.
mobi Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Autor #6 Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Nie no kurde chyba kryl :? pisze na nim keage czy coś takiego, chyba że pomyliłem opakowania sprawdze dzisiaj dla pewności i jutro napisze. To napewno kryl
TROUT1975 Opublikowano 2 Kwietnia 2009 #7 Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Larwa wodzenia wygląda tak: - ma ok 1 cm długości, jest przeźroczysta i pływa w poziomie. Forma sub-imago czyli tzw "pupa" wygląda tak: i pływa w pionie. Owad dorosły zaś wygląda tak: Pozdrawiam
mobi Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Autor #8 Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Wodzeń też mam i też im bardzo smakuje moje wygląda jak na dodanym zdjeciu, a co będize lepsze dla moich gatunków?? wodzeń czy kryl??
scotsman Opublikowano 3 Czerwca 2009 #9 Opublikowano 3 Czerwca 2009 Przepraszam, że się wtrącam - jestem początkująca, ale nikt z przedmówców nie odpowiedział, a ja stoję przed podobnym dylematem...
yaro Opublikowano 3 Czerwca 2009 #10 Opublikowano 3 Czerwca 2009 Kryl super pokarm - jednak nie dla wszystkich ryb - jakie masz rybu bo to co dobre np dla yelowka nie koniecznie jest dobre dla auratusa czy edmasoni. Karmienie co dwa dni krylem raczej nie powinno sioę stosować. dwa razy w tygodniu powinno być ok - oczywiście jeśli dieta posiadanych ryb jest mięsna lub wszystkożerna a nie roślinna.
Rekomendowane odpowiedzi