Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie moim pysią bardzo smakuje kryl normalnie wciągają go nosem :mrgreen: i teraz pytanie czy mogę go podawac co drugi dzień przy karmieniu dwa razy dziennie (codzinnie roślinki i np poniedziałek, środa, piątek i tak co drugi dzień jako drugi pokarm kryl) obsada mphanga i johanni.

Opublikowano

Nie no kurde chyba kryl :? pisze na nim keage czy coś takiego, chyba że pomyliłem opakowania :mrgreen: sprawdze dzisiaj dla pewności i jutro napisze.

Opublikowano
Nie no kurde chyba kryl :? pisze na nim keage czy coś takiego, chyba że pomyliłem opakowania :mrgreen: sprawdze dzisiaj dla pewności i jutro napisze.

To napewno kryl :D

Opublikowano

Larwa wodzenia wygląda tak:

04C14A_M.jpg - ma ok 1 cm długości, jest przeźroczysta i pływa w poziomie. Forma sub-imago czyli tzw "pupa" wygląda tak:

04C14A_R.jpg i pływa w pionie.

Owad dorosły zaś wygląda tak:

04C14A_A3.jpg

Pozdrawiam

Opublikowano

Wodzeń też mam i też im bardzo smakuje :D moje wygląda jak na dodanym zdjeciu, a co będize lepsze dla moich gatunków?? wodzeń czy kryl??

post-8638-14695712067251_thumb.jpg

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Kryl super pokarm - jednak nie dla wszystkich ryb - jakie masz rybu bo to co dobre np dla yelowka nie koniecznie jest dobre dla auratusa czy edmasoni.

Karmienie co dwa dni krylem raczej nie powinno sioę stosować. dwa razy w tygodniu powinno być ok - oczywiście jeśli dieta posiadanych ryb jest mięsna lub wszystkożerna a nie roślinna.