Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

czy ktos juz moze probowal dawac pyszczakom do jedzenia pokarm HIKARI niedawno kupilm to dla swoich ale odnosze wrazenie ze im to nie smakuje... czy macie podobne spostrzezenia?

Opublikowano

Nie podales o ktory pokarm Hikari Ci chodzi.

Hikari Cichlid Excel mini pellet - musze szybko zamykac pokrywe bo mi woda na podlodze laduje... ;] ;]

Inaczej mowiac -- mam odwrotne doswiadczenia... :]

Opublikowano

Być może to tylko kwestia czasu i przyzwyczajenia się ryb do nowego pokarmu, podobną sytuację do tej, jaką opisujesz obserwowałem u mnie w akwa po tym jak 2 tygodnie temu dorzuciłem do jadłospisu moich aulonek mrożony kryl, początkowo podejmowały go dość niechętnie stukały pyszczkami i wypluwały, ale na dzień dzisiejszy wsuwają aż im się płetwy trzęsą :D

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Hikari Cichlid Excel mini pellet - musze szybko zamykac pokrywe bo mi woda na podlodze laduje... ;] ;]

...podobnie jest u mnie :lol: z różnych rodzajów pokarmów ok. 10 takich firm jak: SERA, TETRA, TROPICAL, JBL ... najchętniej konsumowany jest właśnie Hikari Cichlid Excel

Opublikowano

szczerze mowiac ja sie nie dziwie ze moje drapiezniki nie chca jesc tego jedzenia, badz co badz one lubia wcinac miecho :twisted: ale od tygodnia powrocilem do przyzwyczajania ich do tego zobaczymy moze sie przyzwyczaja, znajomy poinfomowal mnie ze jeden fosso ktorego mial, wydawalo mu sie ze to bedzie samica, a po miesiacu karmienia wybarwil sie, mial ok.16cm. Wiec ja takze postanowilem troche ich tym jeszcze pokarmic, zwlaszcz ze mam nowa obsade moze cos sie zacznie wybarwiac :? :)

Opublikowano
szczerze mowiac ja sie nie dziwie ze moje drapiezniki nie chca jesc tego jedzenia, badz co badz one lubia wcinac miecho

Nie przepadają tylko za tym jednym sztucznym pokarmem, czy w ogóle za granulkami/płatkami :?: Jeśli tylko za hikari, to przyczyny szukałbym gdzieś indziej, bo bądź co bądź, jest to pokarm o dużej wartości odżywczej, a w swoim składzie nie ma zbyt wiele substancji pochodzenia roślinnego... Dla drapieżników z tego, co mi wiadomo, w sam raz :wink: .