Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

czy nie ma ceramiki o wiekszej porowatosci,hm? Z tego co ja wiem to istnieje taka ceramika kolego tudulak,a jest to BioMax hagena,z tego co pamietam to ok 1500m2/L,oraz JBL SINTOMEC Białe intensywnie filtrujące krążki

- wysoka jakość porowatych, ceramicznych krążków dla intensywniejszego biologicznego filtrowania wody

- z wewnętrzną dziurką o średnicy 5mm

- 1 litr krążków ceramicznych daje powierzchnię 1200m2 do osiedlania się bakterii, co jest pięciokrotnie więcej, niż dają tradycyjne krążki. i cena tez nie jest wysoka.W obydwu przypadkach to 30 kilka zl.za ok. 500ml. jakos tak. Tak wiec zastanow sie jeszcze co kupic. Powodzenia.Pozdrawiam.

Opublikowano

no dzięki :D jonio. Widzę, że dobrze nieodrobiłem lekcji i dokładnie nie przeglądnąłem zestawu podłoży do filtrów, zgadza się JBL daje takie możliwości jak również Biomax. I stosunkowo niedrogie :) . A więc będzie zmiana chyba... na JBL!

dzięki i poozdrawiam

Tudu :D

Opublikowano

Osobiście pozostałbym przy ceramice + grys koralowy, grys naprawdę dobrze stabilizuje TWW a dzięki temu i PH, jak dla mnie grys jest też dostatecznie porowaty i IMHO stanowi wspaniałe siedlisko dla bakterii.

Zeolit trzeba często zmieniać co przy kubełku jest raczej pomyłką.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.


×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.