Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ludzie hodujacy głupiki udzielają dobrych rad tym którzy mają zupełnie inny biotop, powstaje bajzel i masa szkodliwych "dobrych porad".

Czyli co? Jak ktos hoduje ryby z malawi to nie moze sie znac na tanganice, lub SA? Kompletna bzdura

Nie, to nie tak. Ktoś znający się na Tanganice lub SA może dysponować wiedzą n/t Malawi. Ale najczęściej nie dysponuje. I to tutaj jest problem.

Próbuje pomagać opierając się tylko na wiedzy z biotopu, na którym się zna, a niestety taka wiedza jest niewystarczająca aby pomagać malawistom. I to zapewne ten przypadek miał na myśli jurek035.

U nas rad na tematy akwarystyczne lub co gorsza DIY udzielają bankowcy, informatycy, oraz cała masa innych osób, które nie mają dyplomu ze stukania młotkiem, ale jednak potrafią coś zrobić :wink:

Dlatego nie chodzi o "hodowców gupików" ale o ludzi nie znających wymagań biotopu Malawi, a udzielających rad.

Opublikowano
... U nas rad na tematy ... DIY udzielają bankowcy ....

i uwierz mi sys, że ci bankowcy najchętniej zajęliby się zarabianiem pieniędzy na tym co ich kręci najbardziej... czyt. na pracy młotkiem :lol::mrgreen:

Opublikowano

Sys ja wiem o czym mowisz, ale pod wypowiedz kolegi mozna podciagnac doslownie wszystko, np. ze ktos kto hoduje saulosi nie zna sie na yellowkach, wiec po co radzi itp.

Wiec ja uwazam ze tamta wypowiedz jest zupelnie nietrafiona.

Opublikowano

nie mogą sie z tobą zgodzić. od razu mówie ze nie chodzi tu o dowalanie itp.a teraz do rzeczy. bardzo prosty przykład: nie wiem czy chciałbyś aby malarz budował ci dom a murarz gipsował i malował. nie powidziane jest że oni tego nie potrafia ale...

ja zyczyłbym tylko sobie tego zeby porad udzielał mi któs kto zna temat od podszewki a nie jedynie go skrabnał. od tej reguły sa odstępstwa tylko moim zdaniem takich wyjątków trzeba szukać ze świeczka.

przerabiałem ten temat na jakims innym forum. moderator udzielał we wszystkich działach (forum wielotematyczne - praktycznie wszystkie bardziej popularne biotopy)takich rad ze szkoda opowiadac. dla pewności wszystkie jego podejrzane porady dotyczące hodowli ryb i parametrów wody sprawdziłem w ksiazkach bo z tego zamentu sam juz niczego nie byłem pewny. Gosc pisał takie bzdury ze w głowie sie nie miesci,dodam ze miał ok 40 lat i chyba dlatego uwazał sie za wszechwiedzacego.kiedy pare razy zwróciłem mu uwage do zaczałem dostawac od niego jakies głupie ostrzezenia.Facet chyba nie mógł pogodzić sie z tym ze próbowałem podwazyc jego mądrosc w tym temacie. Dlatego uwazam że nasz klub powinien skupić sie na tym co robi najlepiej a nie na porzadkowaniu bałaganu i zamentu w innych miejscach. a na koniec zyczyłbym sobie i wszystkim malawistom aby w klubie i na forum zawsze był taki porządek jak jest teraz. 8)

Opublikowano

dlatego nie chodzi mi o moderowanie czy jakieś rady na tym forum, tylko o zamieszczenie jak by odnośnika i informacji do naszego klubu coś jak reklama, "Chcesz coś wiedzieć o Malawi zajrzyj :arrow:www.forum.klub-malawi.pl służymy radą i pomocą"

co do wiedzy myślę że każdy ma rację nie można tu jednoznacznie powiedzieć komuś tak a komuś nie. Mamy własne podwórko to na nim pilnujmy i sprzątajmy ale nie zaszkodzi iść na podwórko kolegi i powiedzieć że u nas jest więcej piasku i skałek do zabawy bo u was to roślinki i wiecznie wegetujące paletki (chodź przyznam że są ładne).

Dlatego jeszcze raz powtarzam żeby dyskusja się niepotrzebnie rozrastała i poróżniała osoby.

MODEROWANIE, UDZIELANIE RAD ITP NA INNYM FORUM MÓWIMY NIE

REKLAMIE I ZACHĘCANIU DO ODWIEDZANIA NASZEGO FORUM I SERWISU MÓWIMY TAK

(żeby nie było, nie krzyczę tylko podkreślam wagę tej sentencji :mrgreen: )

Opublikowano

Daniel chcesz reklamy....

zawsze możesz się zacząć udzielać na "tamtym forum", pisać posty choćby w dziale diy (bo zaraz będziesz miał własną mechaniczną na narurowych) mając w podpisie widoczny link do nas....

pisząc tam piszesz ryzykując co najwyżej swoją reputację, a jak zyskasz uwagę to ludzie wyklikają link z Twojego podpisu...

i takie formy reklamy działają...

ale na to trzeba mieć czas... no i nie wiem czy jesteś w stanie rywalizować z google'm :P

Opublikowano
ale na to trzeba mieć czas... no i nie wiem czy jesteś w stanie rywalizować z google'm :P

ja z nim wcale nie rywalizuje

a chodzi mi tylko o wzór czegoś co zrobiły GSA, WZA, KMRA jedyne co zrobili to zamieścili informacje w dziale "organizacje akwarystyczne" o tym jak zostać członkiem, informacje o samym klubie etc. i nic poza tym.

mając w podpisie widoczny link do nas....

to już dawno zrobiłem :mrgreen:

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.