pozner Opublikowano 7 Marca 2009 #1 Opublikowano 7 Marca 2009 Zakładam nowe akwarium(180x55x50). Mam już, od pół roku, Yellow, Rdzawe i Saulosi. Chciałbym jeszcze dodać jeden, góra dwa gatunki, najbardziej odpowiadające pod względem usposobienia, diety no i kolorystyki. Proszę o podpowiedzi. Myślałem o Aulonocarach, ale mam wątpliwości.
yaro Opublikowano 7 Marca 2009 #2 Opublikowano 7 Marca 2009 Myślałem o Aulonocarach, ale mam wątpliwości. I słusznie. Miały by raczej ciężki żywot
harisimi Opublikowano 7 Marca 2009 #3 Opublikowano 7 Marca 2009 Przed wpuszczeniem aulonek przeczytaj artikla http://www.klub-malawi.pl/artykuly_klub ... mbuna.html Z mbuny dodałbym ... jakieś melano i jakieś elongi ( wszystkożerne )... pooglądaj może cię coś natchnie
pozner Opublikowano 8 Marca 2009 Autor #4 Opublikowano 8 Marca 2009 Bardo dziękuję za podpowiedź. Po przeczytaniu artykułu moje wątpliwości zostały rozwiane. Od dawna chciałem mieć aulonki, ale dotychczasowy zbiornik (200l) na to nie pozwalał. Nie nastawiam się na hodowlę ( ew. skundlenie) , więc dokupię dwa rodzaje aulonek: red-rubin i jakobfreibergi (ach te kolory!!). Myślę, że będzie wszystko grało i rybki będą się dobrze czuły.
Rekomendowane odpowiedzi