Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Właśnie się dowiedziałem ze mogę przejąć fajny baniak(450l) z obsadą i osprzetem.Jest tam niezły bajzel gatunkowy,a mianowicie: Pseudotropheus saulosi 2+6,Pseudotropheus elongatus 2+7, Aulonocara kandeense1+3,Pseudotropheus flavus1+4, Iodotropheus sprengerae1+5.Plus jakieś inne 2 gatunki.I dużo maluchów.Mogę to zabrać za 500zl.Sam miałem zamiar zmienic akwa na ta wielkość ale teraz ma sieczke w głowie co zostawic a czego się pozbyć.W moim 240 plywaja saulosi i acei i z tego nie chce rezygnować zostawiłbym jeszcze flavusa bo to fajna rybcia.Co Wy na to???Dowiedziałem się już ciut więcej w baniaczku ok 50-60 kg wapienia filipińskiego,tło strukturalne kupne,2xaquael 650+tetra1200,dno 20kg korala wymieszanego z piaskiem kwarcowym,więc biorę całość bez zastanowienia za te pieniądze(samo akwa+pokrywa jest coś ok 500 zł warte).Męczy mnie tylko kwestia obsady.

Opublikowano

Witam

W/g mnie warto wziąć ten zestaw. Natomiast co do obsady, to może poszukaj już kogoś, kto chciałby nadmiarowe gatunki.

Opublikowano

Ja bym się nie zastanawiał nawet. Natomiast obsada kiepska. Piszesz, że masz Acei w 240 - to też duuuży błąd. Chyba, że źle zrozumiałem, to sorry. Generalnie dla Acei 120cm akwa jest za małe - tochciałem powiedzieć :mrgreen: możesz więc przenieść go do tego nowego.

Aulonocarę i flavusa bym wyjął całkiem. Masz wtedy Acei, Elongatus, Sprengerae. Saulosi już masz swoje, więc są dwie opcje - dajesz wszystkie do 450 lub robisz jednogatunkowe 240 :wink:

Opublikowano

W sumie myślałem podobnie tylko żal mi flavusa bo to piękna ryba i troszkę szkoda sie jej pozbywać(ale docelowo moge wrzucić ja sąsiadowi do baniaka 840l)A co do acei to mam je jeszcze względnie małe ok10 cm,chcę dorzucić do tego jeszcze acei black i boję się czu to nie za gęsto.Aulonocary zmieniły już dom i plywają w takim ślicznym malawi w jednej z poznańskich firm.

Opublikowano

Niestety nie mam w tej chwili warunków na 2 akwa i niestety zostanie tylko to 450,ale to mniejsze stanie za pól roku w sypialni.Wiem ze z acei bedzie dylemat,ale jak kupię blacki to zostanę tylko przy nich.