Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie. Mam malawi 160l, ale nie wiem jakie wybrac filtry. Interesuje mnie przystępna cena i w miarę dobra jakość. Nie zależy mi na tym by pracowały cicho, ale były wydajne. Co proponujecie?

Opublikowano

proponuje wejsc w dzial osprzet znajdziesz tego mnostwo szybciej latwiej.

a tak moim zdaniem tetra 700 zewn i aqva szut turbo 750 wewn.

Opublikowano

Dzięki za błyskawiczną odpowiedź, ale nie sądzisz, że powinienem kupic cos o przepływie ok 1000l na h? mam na mysli filtr wewnętrzny?

Opublikowano

jaka obsade planujesz jezeli chcesz przerybic daj te 1000l

ja osobiscie mam w 240l tego szuta i daje rade a ryby to 2+4 yellow , 11 saulosi (male) i 2 sydonthisy

Opublikowano

Nie planuje dużej obsady akwa. Jak narazie moj filtr to porażka... Mam kaskade aqua'l 200l/h Wiec czeka mnie wydatek zarówno wewnętrznego jak i zewnętrznego, bo na tym długo nie pociągnę. Zastanawia mnie jeszcze jaka jest różnica wydajności filtra wewnętrznego z gabką i bez gąbki, chodzi mi oczywiście o miejsce w akwa.

Opublikowano

ja mam szuta z gabka o duzych oczkach , mieli niezle moim zdaniem jezeli niechcesz duzej obsady taka filtracja byla odpowiednia. niezapomnij tylko w kubelek zapakowac ceramiki. :wink:

Opublikowano

kupiłem godzine temu aqua szut turbo 750 + gąbka taki jak radziłeś i nieźle mieli w akwa nawet chyba za bardzo bo mam teraz tsunami:D

Opublikowano
kupiłem godzine temu aqua szut turbo 750 + gąbka taki jak radziłeś i nieźle mieli w akwa nawet chyba za bardzo bo mam teraz tsunami:D

to ciekawe jak nazwę swoje >4000l/h mielenia w akwa raptem 40cm dłuzszym :lol:

może Katarina :mrgreen: