Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

taki filtr mechaniczny który zaproponowałeś to nadaje się ale do wystawienia w loży szyderców - a nie do takiego akwa, zdecydowanie wiekszy przepływ musi być 2500l/h to minimum a IMHO wręcz za mało na 210 cm.

Eheim na biologa się nadaje tylko jaki model ?

Opublikowano

FILTR ZEWNĘTRZNY EHEIM Professionel I 2228 02=jego pelna nazwa...

Mocno cie zastanawiam wogole nad wymiarami akwarium czy z 210x55x65 nie pozostać przy 200x50x60 to standardowa 600l bo jesli chciałbym coś większego to boje sie ze ten filtr nie podoła temu, a koszt 1.5k za większy to troszkę przeraza...

Jaki wewnętrzny do 600l byś zaproponował?

|To jest mój początek z biotopem Malawi ,każde sugestie przyjmuje i będę rozważał a z akwarystyka mam już do czynienia gdyż posiadam 200l tropical wiec taki do konca "zielony" nie jestem|

Opublikowano

jeśli masz możliwość wyboru akwarium to bierz takie które będzie miało głębie jak największą czyli jeśli juz nie 210 cm to 20x60x60 - filtr spokojnie pociągnie - oczywiście jak nie przesadzisz z obsadą. co do fitracji mechanicznej to moja propozycja to dwa AT-203

Opublikowano

Akwarium będzie robione na zamówienie wiec z wymiarami nie będzie problemu. A obsada jest dopiero do przemyślenia ale na pewno nie będzie tego nie wiadomo ile chce żeby było fajnie z klasa. Mówisz ze dwa takie AT-203 i będzie git? w sumie koszt jest porównywalny lecz już osiągi at zdumiewające :)

Opublikowano
Martwi mnie tylko czy dno wytrzyma spory nacisk
u mnie największy waży co najmniej 70kg. Stoi na 3cm płycie styropianu eps100 i nic się nie dzieje
Opublikowano

Mnie martwi najbardziej komoda pod akwa ale samo dno również. Styropian 2cm na dnie i pod akwa. Rozkładacie te kamienie jakoś wagowo czy raczej bez uwagi na to gdzie ile byle efektownie?