Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich! W bańce mam 30 sztuk, od pewnego czasu (2 tyg) jedna z rybek cały czas pływa koło grzałki. Wygląda tak jak wyglądała, normalnie je i pływa. nie wiem czy to choroba czy po prostu ma takie natchnienie. Prosze o pomoc bo to jedna z ładniejszych sztuk jakie mam ;)

post-8644-14695712040816_thumb.jpg

Opublikowano

Parametrów wody nie mam za bardo czym zmieżyć wiec tego nie wiem. Ostatnio zakupiłem filtr zewnętrzny tetra 700, bardzo jestem z niego zadowolny chociaż słyszałem zeby wyjąć z niego wegiel ale ja zostawilem tak jak było. Akwarium mam 160 l i miejsca do chowania mają.

Pokarm:

-tropical spirulina 36%

-tetra phyll

- tetra rubin - wybarwiający

Mrożonki: kryl, Artemia

i ostatnio kupiłem JBL spiruline 40% w slepie mi tak gość doradził ale widze ze za berdzo im to nie smakuje.

post-8644-14695712041074_thumb.jpg

Opublikowano

Widzę, że obsada chard corowa, pewnie Twoja rybka dostaje łomot od lombardoi czy innych ryb i dla tego siedzi za grzałką przerażona. Lepiej dobierz odpowiednią obsadę i ilość ryb bo na jednej sienie skończy

Opublikowano

o matko :shock:

lombardy i auratusy w baniaku który nijak nie chce być większy jak profilowane 112L - do tego z innymi rybkami :evil:

to tak jakbyś wpuścił gang murzynów i gang latynosów do polskiej kawalerki z 4 osobową rodziną.... radzę pochować noże :twisted:

się nie dziwię że dostała baty

powodzenia, bo takiej obsady nie utrzymasz bez zejść nawet pół roku

Opublikowano

Nie wywalaj kamieni... i czytaj to co cikoledzy pisza, masz zredukowac obsade bo ta nie jest odpowiednia do wielkosci twojego akwa. Auratusy i lombardoi musisz oddac badz sprzedac gdyz sa to za duze i agresywne ryby....