Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam wielki dylemat,mianowicie czy wstawić tło strukturalne o w/w wymiarach do nowego baniaka 200x50x60 w całości.Przed montażem belki poprzecznej panowie je wsadzą i po zawodach,że się tak wyrażę,będzie musiało być do końca.Niby wszystko fajnie ale co jak człowiek zapragnie mieć folię jako tło?I w tym problem.Zamaskowanie łączenia tła dwuczęściowego graniczy z cudem i dlatego albo całe albo folia.Tło ma oczywiście motyw skalny i jak porośnie glonem to wydaje mi się że przez parę lat się nie znudzi,ale tak mi sie tyko wydaje.Co byście zrobili na moim miejscu?

Opublikowano

Jeśli się postarasz i nie kupujesz tła gotowego, to bez wiekszego problemu możesz zamaskować łączenie jego części.

Jeśli po kilku latach to tło Ci się znudzi, to i tak prawdopodobnie będziesz restartować zbiornik, więc możesz je wtedy zniszczyć i wyjąć w kawałkach.

Opublikowano

Tło nie może mieć pionowej, wewnętrznej krawędzi, jedna część powinna chować się za drugą, czyli powinny iść na zakładkę

Opublikowano
Mam wielki dylemat,mianowicie czy wstawić tło strukturalne o w/w wymiarach do nowego baniaka 200x50x60 w całości.Przed montażem belki poprzecznej panowie je wsadzą i po zawodach

Jeżeli tło stanowi całość i nie jest nigdzie łączone to jak najbardziej.

Po pewnym czasie pokryje się glonem, będzie wyglądać bardziej naturalnie i na pewno Ci się nie znudzi :)

A jakiej firmy jest to tło :?:

Opublikowano

ja niestety zmuszony byłem wyciągać 2 m tło z akwarium, nie ma problemu odciąć poprzeczki i wyciągnąć tło, a potem obok powtórnie przykleić wzmocnienie

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Zamaskowanie łączenia tła dwuczęściowego graniczy z cudem i dlatego albo całe albo folia.

Nie koniecznie musi być to problemem. Zależy jakie masz tło. Jeżeli jest to tło z pianki to nie ma problemu z przecięciem i połączeniem. Z tłami Aquaterra nie ma tego problemu. Zobacz montaż tutaj http://www.ekert.pl/instalacja.html