Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

a co tam zabezpieczac maluchy beda mialy gdzie sie chowac a zaden dorosly pysiek tam na bank nie wplynie. Wiec szczerze mowiac chyba nie ma sensu czego kolwiek zabezpieczac

Opublikowano
a co tam zabezpieczac maluchy beda mialy gdzie sie chowac a zaden dorosly pysiek tam na bank nie wplynie. Wiec szczerze mowiac chyba nie ma sensu czego kolwiek zabezpieczac

Obawiam się, że takie 3-cm spokojnie tam wpłyną a z wypłynięciem juz nie będzie tak łatwo...

Opublikowano
to jest ryba jak wplynie to i wyplynie pyski glupie nie sa

przykro mi, ale chyba nie wiesz co do końca napisałeś...

wiesz ile na forum było wątków o "wpłynięciu ryby za tło" i tego skutkach?

pół biedy jak wpłynęła i wypłynęła... dało się znieść, jak wpłynęła i tam sobie żyła, ale... jak wpływały, ginęły i rozpoczynał się proces rozkładu to już posty nie były wesołe...

zastanów się następnym razem, bo może to że Ciebie coś nie dotknęło to nie znaczy, że zapobieganie jest bezzasadne :wink:

Arkady: wyjmij to tło i je zabezpiecz... to że nie ma siatek to nie znaczy że nie możesz takowych dokleić silikonem :wink:

pozwól że oszczędzę detali, bo to nie jest akurat jakoś specjalnie trudne... siatka z ogrodniczego, silikon akwarystyczny i heja :wink:

Opublikowano

Chyba nikt nie robi na tyle duzych przestrzeni ze dorosla ryba moze tam wplynac?? Jesli tak to nie mam pojecia co to za tla. A jesli jakas mala rybka wplynie i nawet sie rozlozy to tez chyba nic sie w akwa nie stanie??

Opublikowano

Widać, że nie miałeś takiej sytuacji. Ja miałem (z cr) i nikomu nie życzę. Jak znalazłem to, co z ryby zostało... daruję sobie szczegółowy opis. Dorosła 10cm ryba nie wpłynie, ale chyba nie wszyscy zakładając akwa kupują dorosłe 10cm pyszczaki w poukładanych haremach.

Ja bym zrobił tak, jak napisał makok.

Opublikowano

Dzięki za odp. Siatki już nie będe przyklejał, bo wszystko mam już w akwa poukładane. Przesunę tło max w prawo (minimalna szczelina na przepływ wody) a z prawej uszczelnie styropianem (nie będzie widać). Jak się nie sprawdzi to wrócę do siatek. Pozdr.