Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja powiem tak chciałem zaoszczędzić na szafce a na tą chwilę jestem jakieś pół roku do tyłu i około 8 stówek w plecy. Na energii też próbuję zaoszczędzić i powiem ci tak jak naprawdę chcesz zyskać to kup mega drogi sprzęt mało żerny jeśli chodzi o energię na początku koszt jest straszny ale potem zobaczysz że się opłaca. A takie alpejsie kombinacje to tylko utrudniają życie, wież mi u mnie tez miało być po taniości a efekt opłakany.

Jeśli chodzi o twoje pytanie co do szukania filtra to tak brutto.

Opublikowano

nie koniecznie zgodzę się z kolegami odnośnie filtracji mechanicznej

oczywiście filtr wewnętrzny musi pracować w akwarium, ale jeżeli chcemy się pobawić troszkę z filtracją mechaniczną to w akwarium moze być tylko rurka zasysająca wodę i wylotowa.

W ten sposób zaoszczędzi się miejsce w akwarium a filtr mechaniczmy da się w szafce.

Proponuję jakąś pompę któa może pracować poza akwarium zrobić pojemnik na filtr (np fitr narurowy) i po kłopocie

np coś takiego

http://www.akwazoo.com.pl/eheim-compact ... 16829.html

Opublikowano
nie koniecznie zgodzę się z kolegami odnośnie filtracji mechanicznej

oczywiście filtr wewnętrzny musi pracować w akwarium, ale jeżeli chcemy się pobawić troszkę z filtracją mechaniczną to w akwarium moze być tylko rurka zasysająca wodę i wylotowa.

W ten sposób zaoszczędzi się miejsce w akwarium a filtr mechaniczmy da się w szafce.

Proponuję jakąś pompę któa może pracować poza akwarium zrobić pojemnik na filtr (np fitr narurowy) i po kłopocie

np coś takiego

http://www.akwazoo.com.pl/eheim-compact ... 16829.html

:D Już się zapoznałem ze wszystkimi konstrukcjami tego typu na forum, w teorii rewelacja. Teraz tylko co do wyboru pompy. Jaką musi mieć wydajność powiedzmy dla zbiornika 150l albo 300l? Nareszcie coś konkretnego;)

Opublikowano
1000l/h starczy.Proponuje ci kupić hagena power head 70

szulo masz jeszcze moje gg?

odezwij się to pogadamy mam parę pomysłów i pytań

Może się z nami podzielisz swoimi "pomysłami"?

p.s ładny offtop :mrgreen: