Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
29 minut temu, makok napisał:

Nie wejdzie bo rzeście mnie nakręcili na wyższe baniaki w dziale obsada i mam tylko 13cm prześwitu między dolnym akwa a stelażem górnego (tu poglądowo), więcej wizualizacji w dziale DIY o liczeniu ugięcia.

Tutaj wersja wcześniejsza, w najnowszej baniak górny jest do końca z prawej strony, w myśl zasady im większy tym lepszy: :D

No i wszystko dobrze że cię nakręciliśmy tylko teraz sobie uprzytomniłem że ty piszesz w złym temacie kolego.

Twój temat powinien brzmieć piętrowe dwa baniaki z  filtracja hydroponiczną na 3 rynnach akrylowych" albo coś w podobie - no ty nie masz sumpa więc żle piszemy i całe wpisy to czyste OT.

Zaraz Andrzej nas ochrzani i będzie miał rację . Trudno ja piszę pod tych co będą mieli sumpa, a ty może na pw pogadaj z Andrzejem co z tym zrobić.

Takie głupie pytanie - a co ty masz za plan B jak się okaże że ta filtracja na 3 rynnach z pomidorami nie załatwi ci godziwego poziomu NO3 i PO4 nawet jak pomidory obrodzą ?

takie proste było rozwiązanie  2 mini kaseciaki  wpasowane w ładne tło 3D by były nie widoczne i dwie pompy Atman306 + cyrkulatory.

No nic  - podaję ci wymiary pompy IBO Beta 25-60 180

20171001_143552.thumb.jpg.c2e81c07adf46ab0dc7e84fda4c85d71.jpg

tak jak leży to z przodu średnica jest 84mm  ale jest te gniazdo i wtyczka wystające na 50mm -  z tyłu średnica już 90mm a długość pompy przód/tył 160mm a od gwintu do gwintu 180mm wymóg podstawowy - by korpus z wirnikiem był poziomo ale można odkręcać 4 śruby i zmieniać gwinty góra/ dół oraz  prawa /lewa.

Opublikowano

Dzięki, to nie czysty oftopic bo rozmawialiśmy o pompach, więc tak naprawdę nie ważne czy tam na dole będą pływały ryby czy wkłady. Pompa to pompa, w dolnym zbiorniku? W dolnym. Więc wszystko gra. Dzięki za wymiary, resztę wypocin startuje w swoim wątku w dziale DIY.

• 1 rok później...
Opublikowano

Witam, odświeżam temat. Do swojego akwarium 300x80x60h mam zamówiony sump ~150x50x45, zastanawiam się jaką pompę dać żeby była odpowiednia ?