Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chyba macie Panowie za dużo pieniędzy :)

Porozmawiajcie z ludzmi mającymi duże i dużo zbiorników. Ręczę, że żaden z nich nie ma nierdzewki. Spokojnie wystarczą kątowniki ze zwykłej stali, polakierowane w celu ochrony przed wilgocią.

Opublikowano
wycena to koleś za materiał policzył około 1100 zł bez robocizny jak zrobi to doliczy robocizne aluminium kosztuje 36zeta u nas przynajmniej jest droższe od stali około 3 razy.

Nie taniej było zamówić z normalnej stali i pomalować hamerajdem?? Mój braciak ma zrobiony 2 piętrowy stelaż na 6 zbiorników 300l z takich profili stalowych 4x4. Ja mam taki na 450l koszt z robota jakieś 400zł.(w Warszawie)

Stelaż i tak zabudujesz jak się nie mylę więc po co takie koszta?

Opublikowano

wszystko rozumiem ale no wiecie nowy dom i żona by sie wściekła jakby coś sie stało no ja też nieukrywam więc chucham na zimne,w piwnicy mam zbiorniki postawione na aluminiowych stelażach tych z aquaboro bez obudowy ale tam w razie co wszystko w kanalizacje wleci.

Opublikowano
wszystko rozumiem ale no wiecie nowy dom i żona by sie wściekła jakby coś sie stało no ja też nieukrywam więc chucham na zimne,w piwnicy mam zbiorniki postawione na aluminiowych stelażach tych z aquaboro bez obudowy ale tam w razie co wszystko w kanalizacje wleci.

Napisz coś o tych zbiornikach w piwnicy.

Opublikowano

w piwnicy mam 250l +sump 400l+sump 500l+sump ten nowy 1000l z komina będzie woda spadać do piwnicy rurą następnie jako sump wybudowałem basenik o wymiarach 220x220x60 wys to będzie sump do tego baniaczka 1000l oczywiście stała podmiana wody i to tyle a jeszcze zapomniałem mam jeden w pracy baniaczek 250x50x60 wys z półautomatyczną podminką wody i to tyle cinko aż głupio.pozdrawiam

Opublikowano
w piwnicy mam 250l +sump 400l+sump 500l+sump ten nowy 1000l z komina będzie woda spadać do piwnicy rurą następnie jako sump wybudowałem basenik o wymiarach 220x220x60 wys to będzie sump do tego baniaczka 1000l oczywiście stała podmiana wody i to tyle a jeszcze zapomniałem mam jeden w pracy baniaczek 250x50x60 wys z półautomatyczną podminką wody i to tyle cinko aż głupio.pozdrawiam

A po co ci trzy razy wiekszy supm od baniaka? :shock: mozesz to jakoś uzasadnić bo jest to conajmniej dziwne

A z drugiej strony kolego skoro masz tyle szkła w domu to na pewno na czyms to masz postawione wiec dziwi mnie troche twoje pytanie czy szkło z 1000l wody mozna postawic na aluminiowym stelażu. Taka doswiadczona osoba jak ty (bo sama ilosc baniaków juz mówi za siebie że z akwarystyką jesteś w dośc zaawansowanym stadium) zadaje takie mało profesionalne pytanie.

Opublikowano

mam tyle zbiorników ale nie mam jeszcze 1000litrowego więc z tąd ten niepokój reszta to średnie baniaczki i do tego stoją w piwnicy więc w razie co..nie stanowi mi problemu zalanie.widze ze lepiej na tym forum nie zadawać pytań.myśle ze pytanie o stelaż nie było głupie chciałem sie poradzic ale widze że nie warto.co do sumpato dlatego jest taki duży bo do niego będzie podłączone jeszcze jedno akwarium około 4 ton.które planuje iw przyszłości i powoli sie do tego przygotowuje.nie wiem czy to dobre uzasadnienie .w końcu jak to niektórzy mówią na tym forum TO TWOJE AKWARIUM JA SOBIE ZROBISZ TAK BEDZIESZ MIAŁ PRZECIEŻ TO TY BEDZIESZ NA TO PATRZYŁ heh takie odpowiedzi mnie rozwalają ale trudno.pozdrawiam

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.