Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

a to ja wiem :) że za dużo po prostu się zastanawiam jak napisałem z ciekawości :)

A właśnie bo nie znam się na zbyt wielu gatunkach, jaka obsada 2 gatunkowa byłaby dobra z tym że musi być żółto-niebieska lub coś w ten deseń (bez znaczącej przewagi jednego lub drugiego koloru)

Opublikowano

Jeśli już 3 gatunki to najmniejsze i przynajmniej cześć nie terytorialna:

W fazie projektu może by wydłużyć do 120 cm ;)

1. bardzo różnorodnie pod względem kolorystyki ale 3 terytorialistów w jednym akwa gdzie socolofi to kawał ryby więc odpada, dieta ok bo wszystko wszystkożerne.

2. jak powyżej tyle że maingano jednak mniejszy niż socolof ale problemy podobne

3. zbyt brązowo, z dieta tez trochę gorzej ale jakoś by yellow musiały to znieść ;) brzydziej ale mimo wszystko lepiej niż te wyżej

4. podobnie jak wyżej

5. fajne kolorystycznie dietę dało by się ułożyć, jedyne 1 + 3 które by się w ten baniak IMHO wcisnęło tylko rudzik miewałby ciężkawo z maingano

6. yellow

maingano

livingstoni

Opublikowano
3. zbyt brązowo, z dieta tez trochę gorzej ale jakoś by yellow musiały to znieść ;) brzydziej ale mimo wszystko lepiej niż te wyżej

Zbyt brązowo? Czemu? Przecież samice mpangi są niebieskie :?:

Chyba że się mylę.

Czekam na inne propozycje 2 góra 3 gatunkowych obsad które spełniałyby kryteria kolorystyczne :)

Opublikowano

mylisz się ;) nie są niebieskie, mpangi są szare choć w niektórym świetle wyglądają jak brązowe mają też delikatny niebieski nalot w zależności od światła bardziej lub mniej widoczny, do samców swojego gatunku czy np do samic socolofi jednak bardzo im daleko nawet gdy w tej hierarchii są wysoko. Samiczki to też jak u większości elongatusów szare myszki.

Opublikowano

brazowe z żółtawymi płetwami i niebieskim nalotem ( zapraszam do albumu ;) )

u tych gatunków samice faktycznie nie różnią się zbyt od samców

Opublikowano

a gdzie takie rybki idzie dostac:P?

Ja znam tylko 4 sklepy:

malawishop

sklepmalawi

malawian

tan-mal

i tam raczej tylko standardowe gatunki sa.

Tylko trzeba pamietac ze ma byc zolto-niebiesko