Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam!

właśnie zauważyłem u jednego mojego maingano że ma takie białe chrostki na ciele i leży na dnie przy szybie tak jakby był zmęczony. u jednego mojego demasonka również zauważyłem tylko w mniejszych ilościach.

co to może być, boję się zeby nie przeszło na resztę pysi.

Opublikowano

Niewiem jak u pysi ale jak mialem jeszcze golne akwa to takie obiawy miala ospa, ktora przynioslem z rybka z zoologa, Wiec jesli brales rybki skads i wrzuciles bez kwarantanny to moze to byc ospa. Kup ICHTIOVIT tropicala i powinno pomoc. Mi wtedy pomoglo. A jesli to ospa to rozniesie sie na cale stadko. :(

Opublikowano

również myślę ze to ospa. jakiś tydzień temu przyniosłem rybkę bez kwarantanny. czytałem też gdzieś ze mogłoby to być przez jakąś mrożonkę, a mogłoby się zgadzać ponieważ wczoraj dałem po raz pierwszy solowca.

Opublikowano

Nie mam pojecia ja jak tylko zauwazylem to nastepnego dnia to kupilem i lalem do wody ale moze i wytrzymaja sprobuj chore rybki odizolowac od zdrowych do jakiegos oddzielnego akwa i podniesc im temperature

Opublikowano

Przy ospie dobre jest też podwyższenie temp nawet do 28 stopni wtedy te bakterie podobno giną. Nie wiem czy Twoje mają ospę, bo są też inne choroby, przy których są białe kropki. Ospa to taka najbardziej popularna, ale też kiedyś czytałam, że u pyszczaków o nią ciężko

Opublikowano

nie mam możliwości odizolowania rybki. jutro zrobie podmiane. narazie mam 27,5 stopni i cały czas mam taką temperaturę nie używam grzałki. jakie jeszcze preparaty macie sprawdzone?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.