Jump to content

Recommended Posts

Posted

mam male pytanie chce wykonac tlo wewn z ceresitu tylko w gorzowie wlkp. nie moge dostac cr lub zadnego jego zastepcy i tu mam pytanie czy moge wykonac tlo w nastepujacy sposob pokrycie plyty steropianowej tylko pianka montazowa wymodelowaniu jej wedlug wlasnego widzi mi sie i nastepnie pokrycie go tylko i wylacznie jakas farba akrylowa i tu prosba o odp. lub podsuniecie innego pomyslu na wykonanie tla wewn . na dzien dzisiejszy posiadam tlo zewn. wykonane z pogietego czarnego brystolu a krawedzie pokryte sa biala kreda dzieki z gory za wszystkie podpowiedzi wymiary akwa to 120x40x50

Posted
mam male pytanie chce wykonac tlo wewn z ceresitu tylko w gorzowie wlkp. nie moge dostac cr lub zadnego jego zastepcy i tu mam pytanie czy moge wykonac tlo w nastepujacy sposob pokrycie plyty steropianowej tylko pianka montazowa wymodelowaniu jej wedlug wlasnego widzi mi sie i nastepnie pokrycie go tylko i wylacznie jakas farba akrylowa i tu prosba o odp. lub podsuniecie innego pomyslu na wykonanie tla wewn . na dzien dzisiejszy posiadam tlo zewn. wykonane z pogietego czarnego brystolu a krawedzie pokryte sa biala kreda dzieki z gory za wszystkie podpowiedzi wymiary akwa to 120x40x50

Zastępczym materiałem CR jest CX5 i jest dostępny prawie wszędzie. Jak zrobisz tło tak jak mówisz i nie przykleisz do tylnej szyby to ci wypłynie. Jeszcze inny sposób na tło to łupek poprzyklejany na styropian lub plexi

I nie zadawaj tych samych pytań bo zaśmiecasz tylko to forum.

Posted

Zamiast ceresitu możesz użyć żywicy epoksydowej,ale takiej używanej np. w żaglówkach,posypać piaskiem i po wyschnięciu pomalować farbą wodorozcieńczalną.

Oczywiście o ile w pobliżu masz jakiś sklep żeglarski,gdzie będziesz mógł taką żywicę zakupić.

• 4 weeks later...
Posted
moze byc tez budoszczel firmy kreisel

a atest na kontakt z wodą pitną to ma? i co to jest?

ma podobne parametru do ceresitu wytestowałem najpierw w malym akwa a od czerca mam w głównym zbiorniku 480L

Posted

juz po problemie, zrobilem z ceresit x5, bardzo szybko schnie. zdjecie jest robione telefonem komorkowym i juz po wlozeniu do akwa. co do obsady to juz ulegla redukcji, a takze zmiana wystroju jutro dam zdjecie robione aparatem cyfrowym tylko gdzie je wkleic ,do jakiego dzialu???? :roll:

post-8528-14695711891246_thumb.jpg