Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

:? Kurcze to moje pierwsze tarło i jeszcze nie bardzo wiem co i jak teraz bacznie obserwuje samiczke zeby wiedziec na przyszlosc ale po tym jak musialem akwa zdemolowac i teraz kamieni nie moge poukladac tak jak byly to juz raczej wiecej odlawaic nie bede no chyba ze da sie latwo zlapac (w co nie wierze ;) )

Samiczka na razie ladnie plywa i chyba ani jej w glowie wypuscic mlode ;(

Opublikowano

Pułapke?? Na ryby??

A co jak sie beda lapac wszystkie tylko nie inkubujaca samiczka i czym ja zachecic zeby wpadla a ta pułapke?? I wogole jak ja zbudowac?? Mozesz mi podrzucic jakis projekt czy opis budowy??

Opublikowano

no ta pulapka naprawde sprytna sprawa a o karmienu rybek z siatki to wogole bym nie pomyslal:) Wielkie dzieki.

Samiczka wciaz nic nie wypuszcza :( Podgardle tylko kwadratowe a mlode w srodku :(

Opublikowano

No niby tak ale nigdzy nie slyszalem o pulapkach na ryby. Na szczury to tak ale nie na ryby.

Od dwoch dni samiec dominujacy rozganial po calym akwa inne samce sobie mysle co jest grane a tu dzis patrze a druga samiczka ikre w pysku ma :D:D:D ale jestem happy

Opublikowano

Tak sie zastanawiam... Skoro już teraz jeden samiec steroryzował Ci całe akwarium, to co będzie się działo, jak nowe młode w ilości powiedzmy 2 samców i 2 sami dorzucisz do akwa?

Pytanie jest do bardziej doświadczonych gdyż ja sam mam podobny problem. Nie odławiałem nigdy samic a mimo to i tak dochowałem się już z 4 miotów. Najstarsze młode są już wielkości około 4cm więc pewnie niedługo zaczną pokazywać co potrafią... Zastanawiam się nad drapieżnikiem jakimś co by ładnie mi maluchy w przyszłości czyścił.... makok mi podał dokładnie co mam kupić ale to mam zapisane w domu więc nie przytoczę teraz...

Opublikowano

Nie no oki rozumiem, ze odłowiłeś samice, ale później te maluchy trafią do akwa przecież... I skąd bedziesz wiedział, które samce a które nie... założyłem, że będzie 2 na 2....