Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A więc tak moje akwarium będzie oglądane z 2 stron tzn. z przodu i z lewego boku. Na tył przyjdzie tło czarne z Aquaela, zastanawiam się co zastosować na prawy bok aby nie było prześwitu na białą ścianę z kontaktem. Czy po prostu użyć czarnej foli czy może zwykłego czarnego arkusza tekturki? Co polecacie?

Opublikowano

Ja w takim przypadku zrobiłbym sam tło na dwie ściany.

Jeśli chodzi o kupne rzeczy, to najprościej jest dać folię. Źle nie będzie wyglądało. Jest jeszcze opcja kupienia drugiego tła i dopasowania dwóch części, ale to dość karkołomne zadanie.

Opublikowano

Nie drogie tła kupne w grę nie wchodzą z racji swojej ceny, i tak już przekroczyłem założony budżet o biorę rodzinne kredyty :lol::D W takim razie zakupię folię i ją przykleję.

A właśnie żeby nie zakładać niepotrzebnie kolejnego tematu takie szybie pytanie czy żeby zalać akwarium po raz pierwszy (start zbiornika) muszę mieć całą wodę odstaną i przygotowaną preparatem do uzdatniania wody czy np. mogę wlać 50/50 część wody przygotowanej a część prosto z kranu?

Opublikowano
Nie drogie tła kupne w grę nie wchodzą z racji swojej ceny,

sis nie pisał drogiego, tylko drugiego ;)

Opublikowano

:lol::lol::lol::lol: no tak jakim cudem zadałem maturę z polskiego to ja nie wiem :lol::lol:

Z drugim tłem też ciężko bo na tej ścianie ma być wlot wody do kubełka i filtr wewnętrzny chyba że macie jakiś bajer koncepcje na to jak zamontować potem ten sprzęt na tle