yaro Opublikowano 7 Grudnia 2008 #11 Opublikowano 7 Grudnia 2008 Jeśli chodzi o agresję to na razie się to nie objawi narazie? to razcej zadecyduje ryba nie właściciel ryby - a moze sie to zdarzyc szybciej niż myślisz i w takim czasie ze nawet nie zdążysz zareagować. Niezbyt mam ochotę w doradzaniu komuś kto niezbyt słucha tego co się do niego mówi. Nie da sie tak urozmaicić diety aby pasowała yelowkom i demasoni
ANDREW Opublikowano 7 Grudnia 2008 Autor #12 Opublikowano 7 Grudnia 2008 Jeśli chodzi o agresję to na razie się to nie objawi narazie? to razcej zadecyduje ryba nie właściciel ryby - a moze sie to zdarzyc szybciej niż myślisz i w takim czasie ze nawet nie zdążysz zareagować. Niezbyt mam ochotę w doradzaniu komuś kto niezbyt słucha tego co się do niego mówi. Nie da sie tak urozmaicić diety aby pasowała yelowkom i demasoni Yaro słucham i czytam bardzo uważnie. Napisałem że obsada jest do zmiany zostaną same masoni. Powiesz coś na temat doniczkowca?
yaro Opublikowano 7 Grudnia 2008 #13 Opublikowano 7 Grudnia 2008 więc nie ma o czym rozmawiać - demasoni karmi się tylko produktami roślinnymi z totalnym ograniczeniem produktow "mięśnych" takie mogą je nawet zabić Yelowek który podobno masz mieć w innym akwarium karm produktami "mięsnymi" z dodatkiem roślinnym - spirulina yelowków nie zabije.
ANDREW Opublikowano 7 Grudnia 2008 Autor #14 Opublikowano 7 Grudnia 2008 Na pewno wylądują w innym zbiorniku. Co byś polecił z małych roślinożerców do towarzystwa dla masonek?
yaro Opublikowano 7 Grudnia 2008 #15 Opublikowano 7 Grudnia 2008 a jaki w tej chwili masz zbiornik? jaką filtrację? podał byś parametry skoro juz tak pytam - to juz dociekliwiej.
ANDREW Opublikowano 7 Grudnia 2008 Autor #16 Opublikowano 7 Grudnia 2008 80x35x50- 140 brutto filtr zewnętrzny- TetraTec EX700 wewnętrzny-Aquael 350 Ph 7,9
yaro Opublikowano 7 Grudnia 2008 #17 Opublikowano 7 Grudnia 2008 towarzystwo dla demasoni w 80 cm?? :shock: raczej szukaj nowego akwarium dla tych ryb - to jest zdecydowanie za małe na jednogatunkowe dla nich a co dopiero dla dwóch gatunków
ANDREW Opublikowano 7 Grudnia 2008 Autor #18 Opublikowano 7 Grudnia 2008 Dzięki za odpowiedz. Nim urosną postawie większy baniak. Niestety pieniążki nie leżą na ziemi . Pozdrawiam
makok Opublikowano 7 Grudnia 2008 #19 Opublikowano 7 Grudnia 2008 tak wygląda demason po jednorazowym ataku w za małym akwa: widziałem tą akcję na żywo i powiem, koszmar a miałem 240L 120cm z kominem z boku, więc było trochę krótsze... a jak Ci tego mało, to dodam, że dwa inne zabiłem czerwonymi robakami... pozostałe z obsady przeżyły... także proszę Cię, jak widzę "mięso ciepłokrwistych dla demasoni" oraz "co do nich dodać w akwa 80cm" to mi się nóż w kieszeni otwiera i dodam, że ta rybka ze zdjęcia dostała od 4-5 miesięcznego samca, więc masz mało czasu na to większe akwa...
ANDREW Opublikowano 7 Grudnia 2008 Autor #20 Opublikowano 7 Grudnia 2008 makok Doskonale wiem że mam mało czasu.
Rekomendowane odpowiedzi