Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

no to jak faktycznie robi taka zadyme to mozesz przepłukać, filtr mas zw końcu dojzały w pełni. aby się pozbyć tego pyłu to musisz mocno zamieszać wodę i od razu mocno zlewac pył osiada wolno więc wyleci z ta woda - oczywiście pozbedziesz się troche piachu z tym wszystkicm więc pewnie "dosypka" będzie wskazana.

Opublikowano
Na forum ma tez sporo zwolleników którym odpowiada, a sa i tacy dla których jest za ciemny i wolą bieluśki.

Tu masz foty jak toto wygląda w akwa - są to moje foty z dwóch moich baniaków i rózne oświatlenia wiec i odcienie kolorystyczne piachu rózne.

po oglądnięciu fotek, stwierdzam, że twój piasek jest spoko. Jest jasny z domieszką ciemnych ziaren - naturalny jak pisałeś. Mój piasek z casto miał kolor, jakby go ktoś z rivanol'em zmieszał....łe fuj - ziarno samo w sobie takie żółte było- wolę bieluśki.

Opublikowano

Kupiłem w końcu piasek. Kupiłem 2 worki jeden w Platformie Budowlanej, kwarcowy dekoracyjny 25kg za 10,6 zł ale nie jest on taki biały. Był tam też inny piasek kwarcowy bieluśki za 20 kilka złotych. Poźniej podjechałem do składu budowlanego i kupiłem drugie 25 kg ale już za 2,20zł w tym 1,20zł worek :) i ten jest ciemno szary. Zobaczymy co wyjdzie po przeplukaniu, nawiasem mówiąc wczroaj próbowałem płukać i cała łazienka zalana :) . Później pokombinuje z mieszaniem tych dwóch piasków. Dzieki za pomoc.

Opublikowano

jak juz je zmieszasz to napisz prosze jaki bedzie efekt rowniez zdjecie bedzie mile widziane. Ja mam sam kwarcowy bialy taki niby do akwa na poczatu rybki sie troche baly ale teraz juz bez problemow plywaja tyle ze na tym kwarcowym strasznie kupki widac i dodal bym cos ciemniejszego eby ten efekt zniwelowac ale boje sie ze straci kwarcowy efekt...

Opublikowano

Ten ciemniejszy piasek już przepłukałem. Został jeszcze jaśniejszy. Jak przepłukam wszystko to zamieszczę zdjęcia obydwu plus mix, ale gdzie, tu na forum? Bo widze ze galeria nie dziala :/

• 2 tygodnie później...