Skocz do zawartości

parametry wody po 1 miesiącu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

imho ph mogloby byc wieksze, jakie masz no2 ?

no i troche OT, ale czy Ty masz w 375 l taka obsade jak w podpisie ?

Opublikowano
375L malawi: Auratus, Maingano, Demasoni, Saulosi, Wenustus, Zebra, Caeruleus, Trawavasae, Protomelas Steweni Tajwan.

:shock:

ale powiedzcie czy są ok czy ....

Yyy, pff, znaczy sie.. Wiesz sam... Jak dlugo Twoje akwa funkcjonuje w takiej formie?

Przy 45 rybach w 400litrach wody.. no3=5? Watpie.. No2= 5 mozliwe(oczywiscie koloryzuje)..

Zbadaj no2...

Opublikowano

czort z parametrami

jak nie one Ci wykończą ryby, to na pewno zrobią to ryby między sobą.

Podejrzewam że skoro wodę w akwa masz od 1 miesiąca to ryby przynajmnie troszeczkę krócej, ale więcej niż kolejny miesiąc w tej obsadzie to maks co wytrzymają - potem sam zobaczysz że akwarystyka bez przygotowania się merytorycznie może zniechęcić.

Niestety obsady takiej jak Ty masz tak źle dobranej już dawno nie widziałem i to pod każdym z możliwych sposobów.

Opublikowano
wodę w akwa masz od 1 miesiąca to ryby przynajmnie troszeczkę krócej, ale więcej niż kolejny miesiąc w tej obsadzie to maks co wytrzymają -

Eee pesymista jesteś, jak ryby są bardzo małe takie 3-4 cm to wytrzymają z sobą dłuzej niż miesiąc, a nawet dwa pytanie ile samców bedzie tak czy siak będzie się działo oj bedzie, akórat kolega ma czas aby poczytać i poogladać foty jak wyglądaja rany, poobgryzane płetwy no i poczytać o problemach związanych z chorobami układu pokarmowego bo stres związany z obsadą + całkowicie rózne preferencje pokarmowe to bloacik prawdopodobny i nie wie, czy to bedzie za miesią czy za pół roku ale niestety szanse na powodzenie są nikłe jaśli są jakiekolwiek.

Opublikowano

super, to nie pocieszyliście mnie za bardzo a obsadę taką zaproponował mi hmm jak go tu nazwać ? najprościej handlarz/hodowca wiadomo chcial sprzedać jak najwięcej ale żeby aż tak ...

pysie są jeszcze małe najwieksza ma 4 cm ... co radzicie poczekac az sie samce ujawnią i odłowić je pozostawiajac po jednym na rodzinke czy co mam zrobić ?

Opublikowano
pysie są jeszcze małe najwieksza ma 4 cm ... co radzicie poczekac az sie samce ujawnią i odłowić je pozostawiajac po jednym na rodzinke czy co mam zrobić ?

tak czy siak to gatunków jest za dużo i w dodatku niepasujących zywienowo

teraz skoro ryby sa małe masz wieksze szanse aby jed oddac do jakiegos sklepu, więc najlepiej teraz uporzadkowac obsade pod wzgledem zywieniowym i ilości gatunków, a nadmiar ryb oddać lub wymienić na większa liczbe osobników z tych gatunków które mają zostać.