Skocz do zawartości

niebieskie tło i niebieska swietlowka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

hm, chyba troszke spanikowałem, przegłodzilem je troche, nic nie robie w akwa ( wczesniej prawie co drugi dzien cos grzebalem przy dekoracjach) i troche pływaja :)

pozdr.

Opublikowano
60 wat swietlowek T8 na 240 litrow to jest mocne oswietlenie??

Jasne :wink: ja mam włączoną jedną 36W na zbiornik 400l i nie uważam, żeby było w nim ciemno.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

z faktu ze ja zaczalem ten topik, i problem sie rozwiazał. to stwierdzam po czasie ponad wszelka watpliwosc, ze z plochliwoscia nie mialo zadnego zwiazku ani niebieskie swietlowki, ani jasny piasek, ani niebieskie tło ani wapienie filipisnkie, ani to ze czesto tam grzebałem. Był tylko jeden powod-wysokie no2 . dlatego byly plochliwe. W tej chwili mam juz ustabilizowana biologie, i doslownie nie poznaje swoich pysi, plywaja wszedzie, po zapaleniu swiadla z rana od razu ida pod szybe do mnie, kiedys uciekaly od razu pod kamienie. przed chwila podmienialem wode, po zalozeniu pokrywy od razu z powrotem zaczely wszedzie radosnie plywac.

napisalem to , moze ktos kiedys bedzie mail podobny problem, a rozwiazanie bedzie najprostrze z mozliwych :)

pozdr..