Skocz do zawartości

Parametry wody po 1,5tygodnia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Robiłem testy 3 razy i ten sam wynik?

Testy na no2-sery kolor ewidetnie czerwony taki wiśniowy:( .Test warzny do 04.2012 wszystko robię według instrukcji po 5 kropli odczynika 1 i 2 wszystko mieszam i po 5 minutach patrzę na skalę oczywiście w świetle dziennym.

No3 też sery.

Opublikowano

a poczytaj dokładnie instrukcę obsługi testu i przelicznik jednostek - może to chodzi o 0,5 mg/l

Opublikowano

A przez jaki czas będzie utrzymywac mi się no3 i no2 na tak wysokim poziomie?

no3 i no2 mam 5,0mg/l, testy sera,to przecież dawka toksyczna,i albo mi się zdaje albo coś welonki dziwnie się zachowują?

ph-8.0 gh i kh-9 dolewam co dwa dni rozpuszczona lyżeczkę sody,ale tak jakby bez rezultatów? :(

Opublikowano

Bedzie sie utrzymywac na takim poziomie az w pelni nie rozpedzie sie cykl azotowy.

Lyzeczka sody.. Ja robie tak, do wiadra z woda do podmiaki wsypuje sode (ze 3-4 lychy) i sru do akwa. TYLE, ze robie to przy niezmierzalnych wartosciach no2 i nh3. Narazie odpusc sobie podnoszenie pH i skup sie na no2 i no3.

Opublikowano

no3 i no2 mam 5,0mg/l, testy sera,to przecież dawka toksyczna,i albo mi się zdaje albo coś welonki dziwnie się zachowują?

naprawdę to ze one zyją w takim stężeniu to sukces a co dopiero że dziwnie się zachowują ... nic dziwnego ze w tych kulach tyle wytrzymują