Skocz do zawartości

Obsada 375l - demasoni, maylandia estherae i ...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Fuelleborni rosną spore, ale mimo to je wezme, z pozostałych gatunków będe mieć mniej ryb z red redów 4 szt a z demasonów 8 szt, więc myśle że 1(2)/4 labeotropheus fuelleborni katale da radę i będzie miał miejsce do pływania :wink: . A wyglądać w akwa będzie napewno super :D

Opublikowano

jak tak byśmy się zastanawiali to do dzisiaj zamiast ryb bym się zastanawiał jaką wpuścić obsadę ;)

Opublikowano

No sabotage, to jest trudna decyzja czy katale czy marmelade cat, ale chyba katale ładniejszy :wink: . No ale teraz przynajmniej wiem już jaki gatunek-fuelleborni, i tylko trzeba się zastanowić jaka odmiana barwna...

Opublikowano

Możliwe, że akwarium będzie miało wymiary 140x50x60cm, i wtedy napewno odpadają fuelleborni jak i trewavasae... W takim wypadku chyba zostawie tylko te 2 gatunki co mam czyli maylandia estherae red red 2+2 i demasoni 9szt :wink: . No ewentualnie wpuszcze jakiś mały harem innego gatunku, nie wiem jeszcze jakiego :wink:

Opublikowano

No poprostu na moim obecnym akwa(140x35) jest pokrywa 140x50 bo z tyłu jest tło zewnętrzne, i jak kupie samo akwarium bez pokrywy to wyjdzie dużo taniej, szafkę też ma pod 140 cm więc najprawdopodobniej będzie taki wymiar :wink: . A co do obsady to w sklepie "okaz" u mnie w Gdańsku mają msobo i się zastanawiam czy nie wpuścić ich do moich obecnych ryb, ale czy samiczki nie będą się zlewać??

Opublikowano
w sklepie "okaz" u mnie w Gdańsku mają msobo i się zastanawiam czy nie wpuścić ich do moich obecnych ryb, ale czy samiczki nie będą się zlewać??

Niestety będą :( wiem, bo to przerabiam.