Skocz do zawartości

Obsada 375l - demasoni, maylandia estherae i ...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No to już sam nie wiem, czy mogę brać fuelleborni lub trewavasae, czy tylko trewavasae... Najlepiej jak by ktoś kto miał któryś z tych gatunków by coś napisał, czy w 150 cm dadzą radę. A naprawdę fuelleborni rosną większe?? Słyszałem, że są tylko trochę masywniejsze, więc jak to jest??

Opublikowano

Jest wiekszy, masywneijszy i dluzszy. Zbrodnia nie bedzie jak wlozysz je do 375l. Podobnie jak nie jest zbrodnia wkladnie redow do 240l.

Jednak z racji tego, ze ja nie lubie duzych ryb w "malych" akwa bralbym trewavasae.

Opublikowano

Trochę szkoda, bo fajne są fuelleborni marmelade cat, wyróżniały by się na tle pomarańczowych redów i niebieskich demasonów, no ale trudno, jeśli są za duże, to wezmę jakiegoś trewka.

Opublikowano

Nie, chyba nie będe ryzykował, bo redy są dość duże, co prawda będzie ich tylko 4 sztuki, ale może być trochę ciasno jak doszedłby fuelleborni, ale z drugiej stony ten marmelade cat ma niesamowite ubarwienie, i jest naprawdę rzadką rybą, co naprawdę do niego przyciąga :wink:

Opublikowano

Przeglądałem galerie, zdjęcia w necie i wybrałem 5 gatunków które najbardziej mi pasują: labeotropheus fuelleborni katale - labeotropheus trewavasae chilumba -pseudotropheus polit -pseudotropheus perspicax orange cap i melanochromis auratus, i teraz prośba do Was, który z tych gatunków podoba Wam się najbardziej, i najlepiej pasuje do akwa 375l z 4 redami i kilkoma demasonami, proszę o Wasze typy. Tylko nie dawajcie już innych propozycji bo się nigdy nie zdecyduje, a chcę już zakończyć ten wątek bo jest strasznie długi :wink:

Opublikowano
labeotropheus fuelleborni katale

Tylko nie dawajcie już innych propozycji bo się nigdy nie zdecyduje, a chcę już zakończyć ten wątek bo jest strasznie długi :wink:

Więc przestań oglądać galerię i zamów te cholerne ryby :wink: