dracula Opublikowano 25 Października 2008 Autor #11 Opublikowano 25 Października 2008 Bardzo mi się podoba ten "groszek", czy "grzesiek", jak kto woli. ALe doczytalem właśnie, że to jakiś zabijaka jest!! Czy to mi nie zrobi sieki w akwarium?
sision Opublikowano 25 Października 2008 #12 Opublikowano 25 Października 2008 doczytalem właśnie, że to jakiś zabijaka jest!! Gdzie to przeczytałeś? lepiej już tego nie czytaj faktem jest, że Greshakei nie jest rybą "do bicia", ale że jest zabijaką, to się na pewno nie zgodzę. A te ryby, októrych wcześniej pisałem, z palcem w .... nosie sobie poradzą we wspólnym życiu z ... Grzesiem
yaro Opublikowano 25 Października 2008 #13 Opublikowano 25 Października 2008 Polecam petrotilapie tridentiger - całkiem wielki potworek - ale roślinożerca
blizniak2 Opublikowano 26 Października 2008 #14 Opublikowano 26 Października 2008 A ja uważam, że do 600l saulosi i rdzawe tp zbyt mało. Polecał bym zebry lub afry.
dracula Opublikowano 9 Listopada 2008 Autor #15 Opublikowano 9 Listopada 2008 Zdecydowałem się na: 1.Pseudotropheus acei 2.Labidochromis caeruleus 3.Pseudotropheus demasoni 4.Melanochromis maingano Co sądzicie o tej obsadzie. Niestety groszków nie ma w sklepiemalawi... Kupię chyba po 12 sztuk z każdego. powinno się dać wybrać odpowiednie haremy. Akwarium można zobaczyć pod adresem: http://images44.fotosik.pl/28/cbd133996ec42dcb.jpg
sision Opublikowano 9 Listopada 2008 #16 Opublikowano 9 Listopada 2008 Kiepsko wybrałeś - Caeruleus i Demasoni - dwie ryby o skrajnie różnej diecie. Taki zestaw odpada. A zbiornik bardzo ładny, trzeba przyznać.
freelanc3r Opublikowano 9 Listopada 2008 #17 Opublikowano 9 Listopada 2008 albo cos innego za Yellowa (kulfona?) albo cos innego za Demasoni (Afra?)
Patrykolo14 Opublikowano 9 Listopada 2008 #18 Opublikowano 9 Listopada 2008 Wymieniłbym demasony na afry ale to twoje akwa więc zrobisz jak uważasz
dracula Opublikowano 9 Listopada 2008 Autor #19 Opublikowano 9 Listopada 2008 C.Afra podoba mi się, jednak z tego co czytam jest dość mała - doczytałem na Akwarium info że dorasta do 8 cm. Większość ryb będzie większa, dlatego nie wiem, czy to by była dobra zamiana. Kulfon podoba mi się, jednak gdybym rezygnował z yellowa musiałbym wymienić na coś żółtego (żonie bardzo podoba się yellow...) Podobają mi się groszki kurcze, ale nie mają ich w sklepie malawi.... Może ktoś z was posiada do sprzedania w okolicach Warszawy?
kisor Opublikowano 9 Listopada 2008 #20 Opublikowano 9 Listopada 2008 C.Afra podoba mi się, jednak z tego co czytam jest dość mała - doczytałem na Akwarium info że dorasta do 8 cm. Większość ryb będzie większa, dlatego nie wiem, czy to by była dobra zamiana. demasoni też jest malutki, afry rosną nawet większe niż demasoni. Z agresją jest podobnie, a żywieniowo bardziej by pasowała do reszty. Tylko samiczki nie są takie ładne... Podobają mi się groszki kurcze, ale nie mają ich w sklepie malawi.... Może ktoś z was posiada do sprzedania w okolicach Warszawy? Błagam, nie nazywajcie tak ryb... groszki...
Rekomendowane odpowiedzi