Marcin0603 Opublikowano 23 Października 2008 #1 Opublikowano 23 Października 2008 Czy ten pokarm nadaje się jako podstawowy dla tych dwóch gatunków ryb?? I słyszałem, że trzeba go namaczac, czy to prawda??
sabotage Opublikowano 23 Października 2008 #2 Opublikowano 23 Października 2008 IMO nie nadaje sie. Bardziej Excel dla Twoich mbuniakow. Generalnie przy tych gatunkach buduj baze pokarmowa na pokarmie stricte roslinnym (OSI, alternatywny SuperForte 36%, czy w/w Excel z Hikari) Ponad to pokarmy Hikari trzeba namaczac. Oczywiscie, to, ze diete trzeba urozmaicic ,wiesz...
Marcin0603 Opublikowano 23 Października 2008 Autor #3 Opublikowano 23 Października 2008 Tak wiem, mam kilka pokarmów, teraz jeszcze czekam aż u mnie w sklepie będzie dainichi dla roślinożerców bo narazie to z samym mięsem mają :? . A tak wogle to myślałem, że hikari staple to jest pokarm roślinny i było napisane, że jest to podstawowy pokarm dla pielęgnic m.in z jeziora Malawi, kłamstwo??
sabotage Opublikowano 23 Października 2008 #4 Opublikowano 23 Października 2008 Hmm, klamstwo - to duze slowo. Ja bym napisal ze jest to /moze byc podstawowy pokarm dla pielegnic, ale innych biotopow.
Marcin0603 Opublikowano 23 Października 2008 Autor #5 Opublikowano 23 Października 2008 Czyli według Ciebie jest to pokarm dla ryb skierowanych w stonę "mięsa" tak?? No to trudno, muszę kolejny raz iść do sklepu...
sabotage Opublikowano 23 Października 2008 #6 Opublikowano 23 Października 2008 Nie do konca, uwazam ,ze staple to dobry pokarm, ale jako uzupelnienie, nie bazowka.
koteczek555 Opublikowano 23 Października 2008 #7 Opublikowano 23 Października 2008 Podłączę się tak troszkę, ale tylko z pytaniem czy najmniejsza granulacja pokarmów Hikari to mini czy baby? Bo na razie mam tylko pokarmy tropicala i OSI Cichlid Pellets i zamierzam się z kupnem Hikari
sabotage Opublikowano 23 Października 2008 #8 Opublikowano 23 Października 2008 Skarmiam i skarmialem mini. Teraz,dorosle daja rade, za mlodu tez dawaly
koteczek555 Opublikowano 23 Października 2008 #9 Opublikowano 23 Października 2008 Dzięki bo nie ukrywam, że był to dla mnie mały dylemat
Marcin0603 Opublikowano 23 Października 2008 Autor #10 Opublikowano 23 Października 2008 A ostatnie pytanie, czy jakbym podawał to hikari jako podstawę to mogłoby to zaszkodzić demasonom i redom?? Kurcze kupiłem już 2 pokarmy które będą tylko uzupełnieniem, dainichi ultima i teraz hikari staple
Rekomendowane odpowiedzi