tetra tec ex 1200 akwa 200l
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Przez Bartek_De · Opublikowano
@duch o zagadnienia nie związane z oświetleniem pytaj w odpowiednich działach. Takie mamy tu zasady. -
Przez duch · Opublikowano
No tak to racja że rośliny się nie utrzymają bo za mało światła a przede wszystkim potną ryby te rośliny. Żwirek jest drobny ładny nawet bardzo podobny do tego co jest w jeziorze Malawi. Zamówiłem i już mam skałki takie płaskie troche podobne do piaskowca. Żadnych filipińskich. -
Przez yaro · Opublikowano
Raczej mało prawdopodobna wielosamcowość. -
Rośliny się nie utrzymają przy naszych rybach. Restartu bym nie robił. Żwirek jak Ci się podoba to zostaw. Ryby potrzebują prócz wody mieć gdzie się skryć. Pomyśl o wystroju. -
Przez duch · Opublikowano
Tzn. jest tak że akwarium jest dojrzałe tzn. miałem roślinne ale wszystkie ryby oddałem do sklepu również część roślin. Także po roślinnym został mi żwir taki bardzo drobny, dwa korzenie, troche roślin. Więc nie wiem czy musze robić restart? Bo to poprzednie roślinne funkcjonowało jakieś 8 miesięcy. Więc jest dojrzałe bo trzyma parametry. Jako filtracje mam kubeł JBL e1502. Czy musze robić restart? Filtr cały czas chodzi mimo że baniak w sumie prawie pusty. -
Przez Bojar · Opublikowano
Zacznij od przygotowania podłoża, wystroju itp. Poczytaj jaki piasek (nie biały) jakie skały (nie filipińskie) Od zalania będziesz miał miesiąc dojrzewania więc czas na dobranie oświetlenia. IMHO jedna świetlówka wystarczy chyba, że chcesz hodować glony -
Pytaj, a jak nie znajdziesz odpowiedzi na swoje pytania za pomocą "lupy" na naszym forum, to pytaj bezpośrednio, postaramy się pomóc. Wodę masz ok, nie bawił bym się w sodę. -
Przez The Presiu · Opublikowano
Długo nikt nie odpowiadał więc poradziłem sobie sam.. Dla bezpieczeństwa poczekałem 2 tyg zanim wpuściłem rybki. Po wizycie w okolicznej hodowli wybrałem jednak 2 gatunki. Aktualnie pływa w akwarium 9 szt. Pseudotropheus interruptus i 10 szt Cynotilapia afra. Na razie rybki się dobrze dogadują. Na pewno Afry są minimum 2 samce bo ładnie się wybarwiają jak trzymam się z dala od akwarium. Gorzej jak przyszło by mi któregoś odłowić bo nie dość że rybki strachliwe mi się trafiły, to w dodatku samce są jak kameleony jak tylko się zestresują albo wychodzą do karmienia to się zmieniają nie do poznania i udają samice Myślicie że w takim akwa będzie możliwe utrzymanie po 2 samce z gatunku? A jak będzie ich więcej próbować odławiać czy jeśli walki nie będą bardzo intensywne zostawić rybki w spokoju i niech sobie sprawy same wyjaśnia? Testy kropelkowe już zamówiłem, więc powinno być wszystko ok. tak czy siak dzięki za odpowiedzi Pozdrawiam -
Przez suricade · Opublikowano
Z tego co pamiętam to nie są świetlówki tylko rury z LED-ami. Możesz je dowolnie wymieniać. Ja bym zostawiła to co jest, powinno dawać efekt światła słonecznego. Możesz też wyłączyć plant i zobaczyć jak to wygląda. Przy czym plant to minimum 6000 K czyli jest to światło zimne. Jeżeli nie będzie się to Tobie podobało ty wymienisz. Blue może zniekształcać kolory ryb. Trzeba eksperymentować.
-
Tematy
-
Grafiki
-
Przez marcin73m,
-
Przez Vrzechu,
-
Przez dan.zem,
-
Przez Gonera1992,