Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ok zamawiam te dwie od mutry.

Mam pytanie. Ktora dac z przodu,a ktora z tylu?

Zastanawiam sie jeszcze nad oswietleniem diodowym niebieskim na noc. Pytanie czy spelnia ono jakakolwiek dodatkowa funkcje oprocz ozdobnej ?

Opublikowano
Zastanawiam sie jeszcze nad oswietleniem diodowym niebieskim na noc. Pytanie czy spelnia ono jakakolwiek dodatkowa funkcje oprocz ozdobnej ?

Oprócz ozdobnejjeszcze funkcję poznawczą :)

Możemy zobaczyć zachowanie naszych ryb w okresie gdy jest symulowany zmierzch i w wodzie nie jest już tak jasno, ja nie świecę nocnego światła przez całą noc, po wyłączeniu się oświetlenia głównego świeci się jeszcze z godzinę i potem następuja ciemności :)

Opublikowano

Mutra jak zwykle pytanie o to jakie wybrac :-D co proponujesz?

No i dlaczego biale? :D wydawalo mi sie,ze niebieskie nadaje taki klimat. Zmienia akwarium,a biale to hmm sam nie wiem:D takie normalne zbytnio.

Opublikowano

Tak jak mówi meth: to ma być symulowany zmierzch. a księżyc nie świeci na niebiesko tylko na biało. Ja jestem przeciwikiem wszelkich udziwnień typu kolorowe świetlówki, niebieskie diody - szczególnie montowane w wodzie, sztuczne rośliny itd. Jeżeli sądzisz że spodoba Ci się niebiskie to kup niebieskie i zobacz czy Ci pasuje - rybom to zwisa,sądzę :wink: . A najlepiej nie kupuj zestawów na allegro tylko zasilacz i po dwie diody led 2 Xniebieską 2x białą i zobacz która Ci bardziej pasuje. Jedna diodka kosztuje złotówkę najwyżej.

Opublikowano

Rozumiem. :-)))

Spoko.

LAmpki przyszly ekspresowo. Zamowione w czwartek wczoraj doszly.

Zamontowalem. Juz przed wlaczeniem zostawilem jedna standardowa i ta nowa i roznica ogromna.

Po zamontowaniu akwarium sie rozjasnilo. Barwy sa lepiej zauwazalne. Rybki tez lepiej wygladaja.

Zastanawiam sie, czy jest roznica ktora z przodu,a ktora z tylu.

Czekam za dobrym aparatem i porobie zdjecia baniaka.

Pozdrawiam i dzieki za pomoc.

Opublikowano
Zastanawiam sie, czy jest roznica ktora z przodu,a ktora z tylu.
jest różnica. poobserwuj obecny układ 2-3 dni a potem zamień je miejscami i wybierz ten który Ci bardziej odpowiada