Skocz do zawartości

dziwny wygląd pyska i zachowanie samicy soulusi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od jakiegos czasu jedna z samic soulusi ma dosc dziwny wyglad pyska, tzn. jest lekko szarawy, tzn jakby cos miala w srodku, ma mocno rozbudowane podgardle,tak jakby robil sie jej jakis worek pod pyskiem, nie zamyka pyska do konca, ma sredni apetyt na jedzenie, jest mocno goniona przez innych mieszkancow akwa no i dosc dziwnie sie wyciera o piach i anubiasy, ma to 3 raz z kolei. nie wyglada mi na to jednak, zeby w pysku miala ikre, ktos sie spotkal z czyms podobnym???

Opublikowano

Tobie nie wygląda na inkubację, nam na pierwszy rzut oka jednak na to wygląda - chociaż nie rzuciliśmy pierwszy raz okiem więc moge się mylić.

Jednak jest to standartowe zachowanie ryby w czasie inkubacji.

Zastanawia mnie jednak Twoje stwierdzenie, że jest to już trzeci raz, nie potrafisz znaleźć różnicy to jest to chyba to samo co poprzednio dwa razy.

Opublikowano
jakby cos miala w srodku, ma mocno rozbudowane podgardle,tak jakby robil sie jej jakis worek pod pyskiem, nie zamyka pyska do konca, ma sredni apetyt na jedzenie, jest mocno goniona przez innych mieszkancow akwa no i dosc dziwnie sie wyciera o piach i anubiasy, ma to 3 raz z kolei

W ogole to nie przypomina inkubacji..

Dziwne to powiekszone podgardle, brak apetytu i wogle.. yaro, wez sprobuj rzucic drugim okiem..

Opublikowano

Dziwne to powiekszone podgardle, brak apetytu i wogle.. yaro, wez sprobuj rzucic drugim okiem..

kurcze gdy patrzę na swoje gdy inkubują to też dziwnie ma powiększone podgardle, o apetycie nie wspomnę, jakoś podpływa pod jedzonko ale niezbyt się na nie rzuca ;) i wogóle.... samice ja przeganiaja, siedzi sobie przy dniew kącie tam gdzie ma spokój no i najdziwniejsze pod koniec inkubacji ma wklęsły brzuszek :)

Opublikowano
ja zacytuję moje szacownego mentora prof. Kaszubkiewicza z AP. "prawdę, proszę Państwa, może nam powiedzieć tylko badanie sekcyjne" :mrgreen:

Zwyrol...

kurcze gdy patrzę na swoje gdy inkubują to też dziwnie ma powiększone podgardle, o apetycie nie wspomnę

mac co jak co, ale dla nas jestes chrzestnym...

Opublikowano
ja zacytuję moje szacownego mentora prof. Kaszubkiewicza z AP. "prawdę, proszę Państwa, może nam powiedzieć tylko badanie sekcyjne" :mrgreen:

Zwyrol...

kurcze gdy patrzę na swoje gdy inkubują to też dziwnie ma powiększone podgardle, o apetycie nie wspomnę

mac co jak co, ale dla nas jestes chrzestnym...

czyżbym wyczuwal odrobinę ironii...