Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, w sobote kupilem sauloski w liczbie 12(docelowo 2 samce 10 samic), i zaraz po wpuszczeniu upodopaly sobie przedni naroznik aqwa i pływaja góra dół jak takie głupki :D pan ze sklepu powiedzial(gdy je kupowałem) ze przed jakies dwa dni mogą sobie pływac stadnie po aqwa, ale moje pływaja w jednym rogu :P przepływaja tez przed przednią szyba i inne takie, ale głownie gora-dól w rogu. Może cos przykuwa ich uwage? miał ktoś kiedys coś podobnego? Moze sie uspokoją za jakis czas?

Opublikowano

Jak ja wpuszczałem młode ryby to zbiornika, to zawsze tak pływały :), góra dół, góra dół aż do znudzenia. Od czasu do czasu grupakmi wybierały się na krótki rekonesans, ale zaraz wracały znowu pod szybę :).

Za parę dni zaczną normalnie pływać.

Opublikowano
Witam, w sobote kupilem sauloski w liczbie 12(docelowo 2 samce 10 samic)

hehe, a zamówiłeś mszę w kapilcy sejmowej w intencji desz..... eeeee...tylko dwóch samców na 12 ryb? ;)

Opublikowano

oj kisiorku a dlaczego?? czyzbys sugerował iz kobitki ich zamęczą?? :D jak sie pytałem o obsade to dostałem takie sugeste. Albo 2x10 albo 2x8. Btw widze ze narazie sa juz 3 samce :P

Opublikowano

a nieważne.. czasem zastanawiam się, czy to ja nie rozumiem czegoś, czy to mnie nie rozumieją :twisted: . Może ktoś oświecony wyjaśni o co mi chodziło w tamtym, jak się okazało, niezrozumiałym poście? :shock:

Opublikowano
kupilem sauloski w liczbie 12(docelowo 2 samce 10 samic)

Taki sposob pisania ma swoja nazwe - stwierdzenie "życzeniowe"

A prawda jest taka ze w tej 12-tce moze byc akurat odwrotnie 10+2, czego Ci oczywiscie nie życze ;-)

Opublikowano

a no chyab ze tak, chodzilo mi o to ze na razie jest rybek 12, i ma tu byc niby 10 samic i 2 samcow. Ale jak widze juz sa chyba 3 samce :D

Opublikowano
na razie jest rybek 12, i ma tu byc niby 10 samic i 2 samcow. Ale jak widze juz sa chyba 3 samce :D

a na jakiej zasadzie stwierdzasz, że "ma tu być" ? Czy życzysz sobie tego, czy może sprzedawca wyjął szklaną kulę i wypowiadając sakramentalne "abra-kadabra" ujrzał w tych 12 rybach tylko 2 samce? ;)

Cobi,prośba, czytaj uważniej, bo drugiego MOJEGO postu też nie zorizumiałeś... Ehh... jak już zakładasz temat, to może skup się trochę na odpowiedziach, których udzielają Ci inni dobrowolnie, poświęcając swój czas.

pozdrawiam