Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szulo, Monika - ale czy CX5 ma atest na kontakt z wodą pitną? CR65 ma i jest sprawdzony. Co do CX nie jestem pewien, a musicie mieć świadomość, że będziecie eksperymentować na żywych organizmach! Sprawdzcie jeszcze raz co jest napisane na tym CX5, bo pomyłka to śmierć rybek!

Opublikowano
Świetnie wygląda. Powiedzcie mi czy można takie tło pokrywać CR w baniaku. Pytam bo nie za bardzo widzę możliwość łączenia części (chodzi mi o ślady po łączeniu) i dlatego pytam czy próbował ktoś z was nakładać CR na styropian już w baniaku. Jeśli tak to proszę mi powiedzieć na co trzeba uważać i na co zwracać szczególną uwagę.

chyba słabo szukałeś albo nie doczytałeś ;)

mój artykuł http://www.klub-malawi.pl/artykuly_klub ... _cr65.html

wszystkie tła w swoich baniakach zrobione mam w ten sposób - najpierw wyklejałem wewnątrz akwa styropianem i dopiero wtedy pokrywałem CR65

'najstarsze tło' ma blisko 4 lata - i nie pęka - napiszę za Cezarixem - trzeba stosować się do sprawdzonej 'technologii' :)

Opublikowano

skoro szukam zastepstwa dla cr65 to ja mam dla was tez cos dobrego

Ceresit CR 166

~Nadaje się do uszczelniania tarasów, balkonów, pomieszczeń mokrych, konstrukcji zagłębionych w gruncie, zbiorników w oczyszczalniach komunalnych, szamb, wnętrz basenów i zbiorników na wodę (także na wodę pitną) o głębokości do 20 m

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

No więc tak jak pisałem kiedys wysłałem zapytanie do Henkela czy CX5 ma atest na kontakt z woda pitną i czym rózni sie od CR65. Po tygodniu czekania dostałem odpowiedz od Pani Justyny Wyrzykowskiej: "Szanowny Panie zarówno CR65 jak i CX5 posiadają Atest Państwowego Zakladu Higieny 484/B-382/91, oraz atest na kontakt z wodą pitną W/165/92. Jedną z najistotniejszych różnic między tymi produktami to jest to iż CX5 ma dużo krótszy czas schnięcia dlatego ma zastosowanie do troszeczkę innych rzeczy niż CR65".

Więć jednak żnaleźlismy nowy produkt z ktorego mozna robić tło. Plusy dwa opakowania po 5kg i bardzo któtki czas schnięcia. :mrgreen:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Hey od kilku dni tworze[jeśli można to nazwac twórczością] tło z CX5 i mam takie pytanie do os które juz wykorzystywały zaprawę CX5.... po nałożeniu pierwszej warstwy i po jej zaschnięciu widoczne było iż tło brudzi- widoczne był brazowy pyłek na palcach po przejechaniu nimi po tle. myslałem iż problem ustąpi z nałożeniem kolejnej warstwy ale niestety nic takiego się niestało:/ jutro chciałbym położyć kolejną warstwę z dodatkiem pigmentu i niejestem pewien czy przejmowac się tym że tło brudzi, moze jest jakiś sposób aby pozbyc się tego zjawiska.....

Pozdrawiam i z góry dzieki za odpowiedź :D