Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szulo, Monika - ale czy CX5 ma atest na kontakt z wodą pitną? CR65 ma i jest sprawdzony. Co do CX nie jestem pewien, a musicie mieć świadomość, że będziecie eksperymentować na żywych organizmach! Sprawdzcie jeszcze raz co jest napisane na tym CX5, bo pomyłka to śmierć rybek!

Opublikowano
  szulo napisał(a):
Świetnie wygląda. Powiedzcie mi czy można takie tło pokrywać CR w baniaku. Pytam bo nie za bardzo widzę możliwość łączenia części (chodzi mi o ślady po łączeniu) i dlatego pytam czy próbował ktoś z was nakładać CR na styropian już w baniaku. Jeśli tak to proszę mi powiedzieć na co trzeba uważać i na co zwracać szczególną uwagę.

chyba słabo szukałeś albo nie doczytałeś ;)

mój artykuł http://www.klub-malawi.pl/artykuly_klub ... _cr65.html

wszystkie tła w swoich baniakach zrobione mam w ten sposób - najpierw wyklejałem wewnątrz akwa styropianem i dopiero wtedy pokrywałem CR65

'najstarsze tło' ma blisko 4 lata - i nie pęka - napiszę za Cezarixem - trzeba stosować się do sprawdzonej 'technologii' :)

Opublikowano

skoro szukam zastepstwa dla cr65 to ja mam dla was tez cos dobrego

Ceresit CR 166

~Nadaje się do uszczelniania tarasów, balkonów, pomieszczeń mokrych, konstrukcji zagłębionych w gruncie, zbiorników w oczyszczalniach komunalnych, szamb, wnętrz basenów i zbiorników na wodę (także na wodę pitną) o głębokości do 20 m

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

No więc tak jak pisałem kiedys wysłałem zapytanie do Henkela czy CX5 ma atest na kontakt z woda pitną i czym rózni sie od CR65. Po tygodniu czekania dostałem odpowiedz od Pani Justyny Wyrzykowskiej: "Szanowny Panie zarówno CR65 jak i CX5 posiadają Atest Państwowego Zakladu Higieny 484/B-382/91, oraz atest na kontakt z wodą pitną W/165/92. Jedną z najistotniejszych różnic między tymi produktami to jest to iż CX5 ma dużo krótszy czas schnięcia dlatego ma zastosowanie do troszeczkę innych rzeczy niż CR65".

Więć jednak żnaleźlismy nowy produkt z ktorego mozna robić tło. Plusy dwa opakowania po 5kg i bardzo któtki czas schnięcia. :mrgreen:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Hey od kilku dni tworze[jeśli można to nazwac twórczością] tło z CX5 i mam takie pytanie do os które juz wykorzystywały zaprawę CX5.... po nałożeniu pierwszej warstwy i po jej zaschnięciu widoczne było iż tło brudzi- widoczne był brazowy pyłek na palcach po przejechaniu nimi po tle. myslałem iż problem ustąpi z nałożeniem kolejnej warstwy ale niestety nic takiego się niestało:/ jutro chciałbym położyć kolejną warstwę z dodatkiem pigmentu i niejestem pewien czy przejmowac się tym że tło brudzi, moze jest jakiś sposób aby pozbyc się tego zjawiska.....

Pozdrawiam i z góry dzieki za odpowiedź :D